Sammy Hagar (I Never Said Goodbye)
Jätin tämän alkujaan vain nimellä Sammy Hagar tunnetun levyn aikanaan vaille huomiota vaikka Van Halenin ensimmäinen Sammy Hagar aikakauden levy kuuluikin sen ilmestymisvuonna omiin suosikkeihini. Hagar oli neuvotellut itselleen oikeuden julkaista jokaista Van Halenin kanssa tekemäänsä levyä kohtaan soololevyn Geffenille, mutta lopulta tämä ns. sopimuksellinen pakkojulkaisu jäi hänen ainoaksi soololevyksi kymmeneen vuoteen.

Vaikka Sammy Hagar ja Eddie Van Halen äänittivät tämän levyn nopeasti (yleisin uskomus on että kymmenessä päivässä), se ei kuulosta kumminkaan vasemmalla kädellä tehdyltä hutaisulta. Musiikillisesti levy on samoilla linjoilla laulajan muiden Geffen-yhtiön levyjen kanssa. Valitettavasti levyn biisien taso ei kumminkaan nosta sitä (myös levyn kitaroinneista vastanneen) laulajan parhaimmistoon.

Kymmenen enimmäkseen Hagarin itse kirjoittaman biisin joukosta kaksi päätyi myös Van Halenin settiin. Levyltä ensimmäisenä singlenä julkaistu Give To Live löytyy Live: Right Here, Right Now -levyltä ja toinen single, Eagles To Fly samannimiseltä DVD:ltä. Kyseiset biisit ovat myös levyn kaksi parasta biisiä. Vuonna 1987 julkaistulla Sylvester Stallon -leffan Over The Topin soundtrackilla ollut Winner Takes It All julkaistiin vuonna 2004 CD-muodossa kokoelmalla Essential's Red Collection. Biisissä on Eddie Van Halenin ainoa julkaistu bassosoolo!

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit