Ten 13
Lokakuun 13. on Sammy Hagarin syntymäpäivä. (David Lee Rothin on 10.10.) Siitä siis nimi tälle levylle. Sen piti ilmestyä synttärilahjaksi Sammyn faneille, mutta se ehti kauppojen hyllyille vasta kuukauden 24. päivänä. Kansikuvassa oleva lapsi on Sammyn oma. Ajatella, että hän on jo kohta kymmenen. Keräilijöille tiedoksi, että tästä levystä on olemassa useita erilaisia versioita.  Japanin painos sisältää 4 lisäraitaa ja amerikkalaisten kauppaketjujen versiolla on muutamia livebiisejä. Siitä vain etsimään.

 Toki kaikissa kappaleissa on Sammylle ja Waboritoille tuttuja koukkuja ja käännöksiä, mutta isot ja rankasti soitetut riffit ovat pääosassa. Parasta kitaraa kuullaan Shaka Doobiella, Let Sally Drivella ja Serious Jujulla. Ne kuuluvat kaikki Sammyn live-vakioihin. Myös nimikappale ja yllättävän paljon Van Halenilta kuulostava Deeper Kinda Love kuultiin Birthday Bash -kiertueen keikoilla.

 Sen perusteella on kuitenkin helppo väittää, että Sammy ei ollut se tyyppi, joka teki Van Halenista "syntsapoppia". Hassua muuten, kun Red Voodoo päättyi alakuloisesti, on Ten 13:n viimeinen kappale Tropic Of Capricorn hyvin aurinkoinen biisi.

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit