Not 4 Sale
Not 4 Sale on suosikkini monien erilaisten Sammy Hagar -albumien joukosta. Sitä on vaikea selittää, mutta tämän levyn kappaleissa vain on sitä jotain mitä erinomaiselta rockilta vaaditaan. Ehkä se on levystä huokuva positiivisuus? Ennen tämän levyn tekemistä The Waboritas oli harjoitellut musiikin tekemistä Sammyn kanssa parin levyn verran ja soittanut pitkälti toistasataa keikkaa. Bändi toimi kuin unelma. Hagarin itsensä mukaan nämä kappaleet syntyivät vaivatta ja pakottamatta, ikään kuin itsestään.


Alun perin Rock Star -leffaan sävelletty Stand Up, jota myös Jeff Scott Soto on esittänyt, avaa levyn vahvasti. Myös Hallelujahin kulussa on voimaa ja energiaa. Half way To Memphisin tekee täydelliseksi taustalla huhuileva Hammond. Samaa herkkua kuullaan myös Things've Changedilla. Whole Lotta Zep on kunnianosoitus Sammyn idoleille. Kappale on rakennettu yhdistelemällä Whole Lotta Love, Black Dog ja Kashmir. Jimmy Page, John Paul Jones, Robert Plant ja John Bonham siellä jossain saavat olla ylpeitä. Ainakin ovat varmasti ihmeissään.

The Big Nail on slide-kitaralla höystetty kantriraita. Yllättäen sekin toimii. Make It Alright on tyypillistä isosti esitettyä ja kovaa laulettua Hagaria. Not 4 Salen sanomaan soisi jokaisen samaistua. Raha ei ratkaise. The Big Square Inch on silkkaa energistä punkrockia. Levyn päättävä Karma Wheel sen sijaan on edellisen vastapainoksi melkoista hämyilyä. Jälleen Led Zeppelinin vaikutus kuuluu. Kappale kasvaa loppua kohden valtavaksi. Mahtava tapa päättää levy!

Not 4 Salen jälkeen Sammy Hagar teki kiertueen yhdessä David Lee Rothin kanssa. Riitaanhan tuo päättyi. Sitten Sammy ja Eddie Van Halen sopivat erimielisyytensä vuodeksi ja kokeilivat Van Halenin parissa toistamiseen. Tuloksena oli kolme biisiä, kokoelmalevy ja pieleen mennyt kiertue. Ja rahalla ei ollut missään vaiheessa mitään vaikutusta mihinkään? Ei tietenkään... "All the money in the world..."  
 
Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit