Cosmic Universal Fashion
Soololevyillään hyvin perinteisessä rocksoundissa pitäytynyt punapäärokkari flirttailee levyn parilla ensimmäisellä kappaleella elektronisen tanssimusiikin suuntaan. Nimibiisissä ja Psycho Vertigossa on jännä tanssittava transsimainen groove. Se sopii molempiin erittäin hyvin. Uusien mausteiden ansiosta levy kuullostaa jälleen kerran tuoreelta ja raikkaalta. Jälkimmäisen ja kolmantena kuultavan Peepholen Hagar, yhdessä Journey-kitaristi Neal Schonin kanssa, kirjoitti jo vuonna 2002 lyhytikäiselle Planet Us -projektille. Kiva että nuo kappaleet saivat vihdoin nähdä päivänvalon. Ne ovat liian hyviä hukattaviksi. Seuraavana kuultava väkevä Loud ja sen perään livenä esitetty Beastie Boys -laina Fight For Your Right to Party päättävän levyn rankemman puolen.

Hagarin levyillä on aina ollut monenlaista musiikkia. Niin on tälläkin. Alkupuolen raskauden vastapainoksi Switch On The Light ja When The Sun Don't Shine tarjoavat kuulijalle rennon hengähdyshetken. Cabo Wabo ja Meksikon uimarannat tulevat väkisin mieleen. Hieman väkinäinen 24365 kertoo siitä kuinka Sammyllä on aina bileet menossa ja I'm On A Roll muistuttaa, että nyt hänellä pyyhkii paremmin kuin koskaan. Pitää paikkansa. Pieni takauma Hagarin menneisyyteen kuullaan levyn lopussa. Livenä äänitetty Dreams/Cabo Wabo -potpuri on Sammyn omien sanojen mukaan se ehdottomasti paras ja oikein versio noista Van Halen -hiteistä. Hyvältä ne kuulostavatkin.

Sammyn ei tarvitsisi julkaista levyjä, hänen keikoillaan käy väkeä ilmankin. Hagar on kuitenkin sikäli vanhanaikainen rokkari, että hän haluaa, että hänen faneillaan on levyt myös fyysisessä muodossa. Tämä levy ei kuitenkaan ole ihan tavallinen. Se on vihreä. Cosmic Universal Fashionin saa vain kierrätyspahvista tehdyssä kotelossa. Kappaleiden sanat ja musiikin kreditit voi käydä lukemassa netistä. Vihkoa ei ole mukaan laitettu, koska sen tekeminen saastuttaisi ja turmelisi luontoa. Kiva kun entinen punaniska on ryhtynyt WWF:n asialle. Kaipa hän autoillaan silti edelleen kaahaa...

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit