HSAS: Through The Fire
Sammy Hagar ja Santanassa kannuksensa hankkinut, tuolloin Journeyssa soittanut kitaristi Neal Schon olivat keväällä 1983 kasaamassa uutta yhteistä bändiä, johon lopulta tulivat mukaan myös Schonin kanssa Santanassa soittanut rumpali Michael Shrieve ja basisti Kenny Aaronson. Kyseessä oli silti selkeästi Hagarin ja Schonin yhteinen projekti.

Bändin kaksi San Fraciscon esiintymistä marraskuulta 1983 kuvattiin tuolloin ensimmäisiä askeliaan ottavan MTV:n toimesta. Keikka lähetettiin televisiosta ja radiosta vain kertaalleen, eikä sitä ole julkaistu virallisesti videonauhana tai DVD:nä. Pikkukuvissa on todennäköisesti tästä TV-lähetyksestä tehtyjä bootleg-DVD:n kansia. Niissä molemmissa väitetään tapahtumapaikaksi San Josea ja vuodeksi 1984. Sammy Hagarin Red-kirjan mukaan bändi ei olisi keikkaillut marraskuun jälkeen, mutta esimerkiksi Wikipedian mukaan se olisi keikkaillut myös keväällä 1984. Joka tapauksessa bändi ei saanut tuulta allensa eikä ihme että Hagar kuittaa nykyään kokoonpanon "ei kemiaa" osastolle. Itse imuroin netistä viisi biisiä, jotka olivat mukana konsertissa, mutta jotka eivät päätyneet lainkaan itse levylle. YouTubesta löytyvä 75 minuuttinen keikka lienee sama MTV:n äänittämä kuin TV-ohjelma. Myös tämän väitetään tulevan San Josesta 1984.

Levyltä on editoitu yleisöäänet lähes kokonaan pois  joten se kuulostaa yllättävän studiomaiselta. Toiveenani olisi alkuperäisen keikan julkaisu sellaisenaan sillä musiikillisesti keikka on kiinnostavaa kuunneltavaa.

Innostuttuani 80-luvun puolessa välissä laserlevyihin toimin lyhytnäköisesti ja myin tämän LP:n koulukaverilleni. En kumminkaan koskaan löytänyt levyä uudessa formaatissa, ja niin se jäi unholaan. Kaksikymmentäviisi vuotta myöhemmin ostin divarista kauniisti soivan vinyylin muutamalla eurolla. Näin ympyrä sulkeutui.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit