Master Of Puppets
Kirjassa The 500 Greatest Albums Of All Times tämä albumi arvioitiin maailman 166. parhaaksi. Arvio pohjautuu vuonna 2003 Rolling Stone -lehden tekemään kyselyyn, jossa sadat musiikkialan ammattilaiset listasivat kukin 50 omaa suosikkilevyään. Vaikka itse en listauksia juuri harrasta, kyseinen kirja on kiinnostavaa luettavaa. Helsingin Sanomat valitsi hienossa rokin historiaa käsittäneessä juttusarjassaan Master Of Puppetsin ilmestymisvuotensa tärkeimmäksi julkaisuksi.

Kööpenhinassa syyskuun alun ja 1985 jouluaaton välisenä aikana äänitetyn albumin vahvuus lyödään tiskiin heti ensiraidalla. Battery tarjoaa akustisen intron, siitä versovan massiivisen ääniseinän ja useita huipputeknisiä riffejä. Ja samoilla monipuolisilla linjoilla jatkaa albumin nimiraita, jonka rauhallinen väliosa on jotakin sanoinkuvaamattoman kaunista musiikkia. Levyn instrumentaalinen eepos Orion jäi basisti Cliff Burtonin viimeiseksi biisiksi sillä hän kuoli vain pari kuukautta levyn julkaisun jälkeen Tanskassa bändin bussin jouduttua onnettomuuteen. 

Vuonna 2017 ilmestynyt super deluxe laatikko on jokaisen isoksi kasvaneen pikkupojat suosikki joululahja. Sen sisältä löytyy studio-LP lisäksi Chicagon keikka tupla-LP:llä sekä CD muodeossa neljä keikkaa lisää. Lisäksi tässä formaatissa on levyllinen haastatteluita ja kolme levyllistä jameja, special miksuksisa ja levyltä ylijääneitä biisejä. Ja toki myös se perus-CD löytyy. Tupla-DVD:llä on kolme keikkaa, MTV esiintyminen ja haastatteluita. Erottautuakseen nykyaikaiseksi jätti laatikoksi, Metallica on laittanut omaan laatikkoonsa myös C-kasetin (Tukhmolman keikka) sillä kirjat, replika sanoitus paperit ym. löytyy lähes kaikista vastaavista laatikoista.

Petri Myllylä / 01.09.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit