Death Magnetic
Muistan edelleen sen jännityksen ja odotukset, kun katsoin ensimmäistä kertaa Metallican The Day That Never Comes -videota YouTubesta. Fani se on pettynytkin fani. Joo, itse video on ihan jännä tarina jostain sota-alueelta. Enemmän jännitti miltä kappale kuulostaisi. Minkälaiset soundit on sateentekijä Rick Rubinin johdolla saatu aikaiseksi? Miten käy soitto? Onko sooloja?

Death Magneticin soundi on vähän parempi, tai pehmeämpi, kuin St.Angerin. Rumpujen kuminaa on vähemmän ja silti levy soi isommin. Bändi tavoittelee varhaisten levyjensä orgaanisuutta. Vanha meininki on ollut mielessä myös säveltäessä. Veikkaan, että Rubinin ehdotuksesta. Kappaleilla on mittaa ja riffejä on käytetty ihan valtava määrä. Aika monien mielestä jopa liikaa. Vähemmän olisi muka ollut enemmän. Vaan otapa Master Of Puppetsilta yksikin riffi pois. Kokonaisuus on heti rikki. Niin se olisi tämänkin levyn kohdalla. Tosin muutamat olisi voinut vaihtaa joihinkin toisiin. Kitarajuttuja, kun jäi kuulemma ylikin. Palkataan sävellystaitoinen sovittaja!

Mielleyhtymä St.Angeriin johtuu ehkä osaksi bändin tavasta soittaa. Se on ihmeen töksähtelevää. Onko kaikki sävelletty studiossa ja äänitetty paloissa? Soitettiinko kappaleita lainkaan kokonaisina läpi? Olivatko kaikki oikeasti sitä mieltä, että nyt toimii? Varsinkin tuo videobiisi on melkoinen riffien sekamelska. Sillä on soitto-osuus jonka aikana kuullaan jos jonkinlaista tilutusta. Piti sitten soittaa kaikki edellistä levyltä puuttumaan jääneet soolot kerralla. Death Magnetic on kokonaisuutena melkoinen sotku. Se on sikäli ihme, koska Load-aikakaudella todistivat, että kunnollisten biisien rakentaminen onnistuu. Nyt ei noudatettu sääntöjä.

On levyllä silti hetkensä. Pidän siitä jollain sairaalla tavalla. En käsitä yhtään, mutta pidän. Ei näitä biisejä voi muistaa, hyvä kun ne erottaa toisistaan. Cyanide on kyllä hyvä! Ja My Apocalypse päättää levyn kivalla rytinällä, kunhan pääsee vauhtiin. Moista hyökkäystä olisin toivonut enemmän!

Tero Honkasalo

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit