Toto
Toto ykkönen yhdistelee hienolla tavalla eri musiikilajeja omaksi totosopaksi. Progesävyt ja jazz ovat esillä ehkä tällä levyllä korostuneempina kuin mitä bändin myöhemmässä vaiheessa. Bändin perustaja, kosketinsoittaja David Paich vastaa lähes yksistään koko levyn materiaalista, joista kahden hän myös laulaa. Laulaja Bobby Kimball on saanut levylle You Are The Flower -biisinsä ja bändin toinen kosketinsoittaja Steve Porcaro laulaa levyllä oman kappaleensa Takin' It Back. Bändin kitaristi Steve Lukather ei ole tehnyt levylle biisejä mutta laulaa niistä kaksi. Bobby Kimball laulaa siis vain puolet levyn materiaalista! Basisti David Hungate ja rumpali Jeff Porcaro hoitavat omat osuutensa vakuuttavasti.

Levyn suurin hitti on Hold The Line. Sen lisäksi omia suosikkejani ovat olleet levyn avaava kolmikko, instrumentaali Child's Anthem, pop I'll Supply The Love sekä Georgy Porgy. Levyn päättävä Angela aloittaa naisnimien käytön bändin kappaleiden niminä.

Vuonna 1998 julkaistulta sillisalaattikokoelmalta XX löytyvät Mrs. Johnson, myöhemmin Boz Scaggs:lle annettu Miss Sun sekä Love Is a Man's World on äänitetty vuonna 1977, jolloin bändi teki demoja levy-yhtiöille.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit