Turn Back
Ystäväni seurasi 80-luvun alussa itseäni enemmän amerikkalaisen aikuisrockin bändejä. Toto IV oli yksi hänen levyhyllystä löytämäni albumi. Diggasin sitä niin paljon että ostin albumin itselleni jouluna 1982 vieraillessani Amerikassa ensimmäisen kerran. Vaikka seuraavina vuosina hankin kaikki uudet Toto-levyt, en tajunnut  nuoruudessani katsoa taakseni ja tutustua tähän bändin kolmanteen levyyn.

Kuuntelin Turn Backin vasta joskus 90-luvun lopulla ja havaitsin, että Toton kataloogissa on useita sitä parempia albumeita sekä iso joukko hittejä, joiden kaltaisia ei sattunut tälle levylle yhtäkään. Vaikka Turn Back ei ole huippumuusikoita koostuvan bändin parhaita levyjä, sitä voi silti suositella varauksetta bändin faneille. Bändin liideri David Paich on sanonut levyn olevan heidän queenmaisin. Joten levy sopii erinomaisesti minunlaisille rock-faneille, joiden soittolistalle Queenin hitit ovat kuuluneet.

Levyn heikkoutena on sen tasapaksuus. Kahdeksan enimmäkseen Paichen kynästä lähteneen biisin joukosta nousee parhaiten esille upeaa A Million Miles Away ja nopea Goodbye Elenore, joka sai yksinään edustaa levyä The Essential Toto -kokoelman 32 biisin joukossa. Hankin Turn Backin kokoelmaani  suuren vinyyli-innostuksen myötä 2014. Euro viisikymmentä maksanut LP on hyvä esimerkki siitä että hyvää musiikkia voi yhä saada edullisesti. Vinyylikuuntelussa huomasin kiinnittäväni enemmän huomiota myös levyn avausraitaan Goft With The Golden Gun sekä laulaja Bobby Kimballin ja kitaristi Steve Lukatherin tekemään nimiraitaan.

Petri Myllylä 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit