Fahrenheit
Toton aloittaessa Fahrenheitin äänityksiä, heille kävi selväksi ettei bändin uudeksi laulajaksi pari vuotta aiemmin tullut Fergie Frederiksen ollut ollut oikea valinta. Hänen tilalleen tullut näyttelijä- ja muusikkosuvun vesa, Joseph Williams hoitaa oman hommansa tällä levyllä todella tyylikkäästi. Vaikka miehen Toto-ura jäi 80-luvulla kahteen levyyn, hän teki yllättävän paluun toimintansa lopettaneen bändin yllätyskiertueella kesällä 2010.

Elokuussa 1986 julkaistu Fahrenheit on tehty ihan eri kaavalla edeltäjäänsä verrattuna. Levy on kauttaaltaan tyylikäs ja vivahteikas. Sen suurin hitti oli USA:n Top-10 tuntumaan noussut I'll Be Over You. Sinkun kääntöpuolen In A Word olisi ehdottomasti ansainnut tulla osaksi albumia, tai ainakin CD-bonukseksi. Se ilmestyi ensimmäisen kerran CD:llä vasta 1998 julkaistulla kokoelmalla Toto XX. I'll Be Over You'n lisäksi Till The End ja Without Your Love päätyivät hyvin mielin suositeltavalle tuplakokoelmalle The Essential Toto. Itse olisin laittanut sinne myös Can't Stand It Any Longer, joka on ballaadivoittoisen albumin rokkaavin kappale. Jazz-legendan Miles Davisin trumpetti antaa levyn instrumentaaliselle päätöskappaleelle Don't Stop Me Now hienostuneen lisän. Tyylikäs jazz-biisi sopii levyn loppuun ja se kertoo samalla hyvin koko levyn teeman.

Kokonaisuutena tämä levy on ollut aina omaan makuuni hiukan liian pliisu ja muistan ottaneeni sen aikanaan mukaani vain vaimon kanssa tehdyille pitkille automatkoille. Työmatkojen levyvalikoimaan tämä ei ole kuulunut koskaan ja kun 2014 hankin sen ensimmäisen kerran vinyylinä, levy odottelee hyllyssä seuraavia soittokertoja.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit