The Seventh One
Toto aloitti toimintansa toisen vuosikymmenen julkaisemalla kahdeksannen levynsä The Seventh One. Kosketinsoittaja Steve Porcaro jätti bändin tässä vaiheessa, mutta on sittemmin jatkanut läheistä yhteistyötä osallistuen useiden Toto-levyjen tekoon. Toto täytti hänen paikkansa vasta 17 vuotta myöhemmin kun Greg Phillinganes liittyi siihen oltuaan sitä ennen bändin liiderin David Paichin kiertuetuuraajana.

Ostin tämän levyn aikanaan heti sen ilmestyttyä. Olin kuunnellut bändin edellistä levyä edellisenä keväänä todella paljon erään ystäväni soitettua sitä jatkuvasti. Seiska osoittautui pian juuri sellaiseksi musiikiksi, jota halusin keväällä 1988 kuunnella. Levy tuo minulle yhä lähtemättömästi mieleen tuon ajankohdan elämässäni, ja levyn hienot pop-kappaleet kuulostavat yhä (2014) mahtavilta. Avausraita Pamela kertoneen TV-sarjan Dallas tähdestä ja biisi on esikuvansa mukainen, kaunis ja täyteläinen. Levyn toinen single Stop Loving You on itselleni hiukan etäinen, vaikka se löytyykin kokoelmastani, mutta sitä vastoin Stay Away ja nopea Straight For The Heart kuuluvat omien suosikkieni joukkoon.

Siitäkin huolimatta että olen ollut hyvin tyytyväinen 7CD+DVD The Collection CD-boxiin, ostin vinyyli-innostuksen saatuani 2014 The Seventh One LP:n hyllyyni. Stop Loving You -singlen kääntöpuolelta löytyvä nimikappale on julkaistu muualla vain japanilaisella CD-painoksella.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit