Tambu
Itseltäni meni keväällä 1995 kokonaan ohi Tambun ilmestyminen. Olin hankkinut edellisenä vuonna Absolutelu Liven ja jotenkin sen myötä oletin bändin parhaat vuodet olevan takana päin. Kuuntelin kehuja osakseen saaneen albumin vasta 2000-luvulla ja minusta se on 80-luvun hittibändin paras 90-luvun julkaisu. 

Toto luopui 1990 kiertueensa jälkeen lähes kymmeneksi vuodeksi päävokalistin käyttämisestä. Jo edellisellä Kingdom Of Desirella nelimiehiseksi supistuneen bändin pääasialliseksi laulajaksi tuli sen kitaristi Steve Lukather. Ehkä hänellä meni aikaa kypsyä uuteen rooliinsa sillä Tambulla mies on laulussa yhtä vakuuttava kuin kitaristina ja biisintekijänä. Tambulla bändin rumpalina on englantilainen Simon Philips, joka korvasi 1992 menehtyneen alkuperäisjäsenen Jeff Porcaron. 

Tambu esittelee hienossa paketissa Toton koko musiikillisen kattauksen. Siihen kuuluu huipputaitavaa soitantaa, David Paichin upeaa kosketinsoitantaa (ja parin biisin laulaminen), maailmanluokan kitaristin paikoin jopa yllättävän raskasta soitantaa, lauluharmoniaa ja vahvoja biisejä. Slovari I Will Remember on omalla sarallaan takuuvarmaa Toto-laatua, mutta oma suosikkini on Paichin ja bändin taustalaulajattaren Jenny Douglas-McRaen laulama The Turning Point. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit