Mindfields
Toto julkaisi 1998 kokoelmalevyn XX juhlistamaan bändin 20 vuoden taivalta. Sen tiimoilta tehdyllä kiertueella olivat mukana myös bändin alkuperäinen laulaja Bobby Kimball ja hänen seuraaja Joseph Williams. Molempien vokalistin kanssa ryhdyttiin myös tekemään uusia biisejä, mutta uudeksi laulajaksi tuli Kimball. 

En hankkinut tätä levyä sen ilmestyttyä vaan kuuntelin sen ensimmäisen kerran vasta syksyllä 2013. Olin kopioinut levyn tietokoneelleni jo muutaman vuoden ennen sitä, mutta en ollut kovin innostunut kuuntelemaan CD:n maksimimittaan venytettyä levyä. Olen vankkumattomasti sitä mieltä että mikä tahansa 75 minuuttinen levy paranee kun se lyhennetään 55 minuuttiseksi. Mindfields ei tee tässä poikkeusta. 

Levyn Euro-versio sisältää 13 biisiä, kun kosketinsoittaja David Paichin ainoa vokaaliraita Spanish Steps In Rome julkaistiin vain levyn US-painoksella. Valitettavasti vain muutama pitkän ja puuduttavan levyn raita innostaa kehumaan niitä muutaman rivin. Kitaristi Steve Lukatherin laulama levyn avausraita After You've Gone on kelpo pop-biisi. Cruel kuulostaa ehkä liian tarkoituksellisesti 80-luvun Toto-formaattiin tehdyltä, mutta kyllä minä siitä silti pidän. Kitaristin laulamasta viidestä biisistä myös balladi Melanie pomppaa liian monen keskinkertaisen rock-biisin joukosta esille. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit