Falling In Between Live (DVD & CD)
Toton kokoonpano palasi Falling In Betweenin myötä kuusimiehiseksi kun kokenut kosketinsoittaja (Michael Jackson, Stevie Wonder, Eriv Clapton) Greg Phillinganes liittyi bändiin. Tällä keikalla ei kuitenkaan soita kuusikosta kuin neljä miestä sillä bändin perustaja David Paich oli pari vuotta aiemmin päättänyt eläköityä kiertue-elämästä vaikka bändissä yhä jatkaakin. Myös Mike Porcaro oli sairauden takia sivussa ja hänen tilallaan soittaa maailman eniten sessioissa soittanut Leland Sklar. Vuodesta 1999 bändin (väliaikaiseen) hajoamiseen 2008 kiertuekokoonpanossa ollut kitaristi Tony Spinner laulaa lyhyen akustisen setin avaavan Stop Loving You'n. 

Reilu vuosi ennen maaliskuussa 2007 Pariisin Le Zenithin 17.000 ihmisen edessä kuvattua keikkaa ennen julkaistu Falling In Between menestyi kaupallisesti vähintäänkin kohtuullisen. Bändi uskalsi ottaa neljä sen biisiä settiinsä, joka on ilahduttavasti erilainen kuin neljä vuotta aiemmin kuvatulla Live In Amsterdam DVD:llä. Niillä kun on vain neljä yhteistä biisiä. Lähes kaksituntinen keikka on kauttaaltaan laadukasta katseltavaa ja kuunneltavaa. Itse tyydyin sen stereoäänitaitaan, mutta tarjolla on myös monikanavaista ääntä. Mainittakoon hifisteille että Blu-ray'llä on DVD:tä laadukkaampi pakkaamaton HD-audio. 

Lainasin Falling In Between DVD:n kirjastosta talvella 2013 ja olin odottanut sen näkemistä jo jonkin aikaa. Oma Toto-innostukseni alkoi 1982 bändin neljännen albumin myötä ja juuri laulaja Bobby Kimballin aikakauden biisit ovat itselleni rakkaimpia. Tämä on hänen toinen DVD ja kolmas livealbumi kymmenen vuotta kestäneen toisen Toto-pestin ajalta.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit