Bloodline: 1
Jos kitaristi pääsee esiintymään 12-vuotiaana samalle lavalle BB Kingin kaltaisten legendojen kanssa, kyseessä tulee olla musiikin ihmelapsi. Kitarakaupan omistaja isä-Len antoi 4,5 vuotiaalle pojalleen kitaran ja pari vuotta myöhemmin hän soitti Stevie Ray Vaughanin sooloja nuotilleen. Joe Bonamassa tunnettiin siis muusiikkibisneksessä paljon ennen hänen ja Allman Brothers Bandin edesmenneen basistin Barry Oakleyn pojan Barry Oakley juniorin perustaman Bloodline-bändin ainoan levyn julkaisua syksyllä 1994. Bonamassa oli kierrellyt jo vuosia sitä ennen erilaisissa musiikkitapahtumissa esittelemässä soittotaitojaan.

Bloodlinen rumpali Erin Davis on kuuluisan jazz-trumpetisti Miles Davis poika ja bändin komppikitaristina oli Waylon Krieger, Doors-yhtyeen Bobby Griegerin poika. Vaikka bändin soitanta pelaa laadukkaasti, ei levy kohoa keskinkertaisen bluespohjaisen rockin välillä väsyttävän keskinkertaisuuden yläpuolelle. Ihmettelen, että levylle ei ole laitettu lainkaan covereita vaan kaikki sen 12 biisiä ovat bändin soittajien yhdessä tekemiä.

Ennen tämän levyn tiedostokuuntelua, olin kuullut kaikki Joe Bonamassan soololevyt. Vertailu näiden välillä ei ole mielekästä, mutta kuuden vuoden kulumisen kuulee selvästi Bonamassan soitossa. Vuonna 2000 alkanut soololevyjen kitaristi soittaa biisien ehdoilla, Bloodlinella Bonamassan sooloissa kuulee yliyrittämisen ja nuoren miehen valtavan vimman näyttää kaikki kyksynsä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit