So, It's Like That
Joe Bonamassan esikoislevy antoi paljon lupauksia tulevasta. Vaikka sen vertaaminen miehen myöhempiin soololevyihin ei tee albumille oikeutta, levy ansaitsee silti paikkansa vuosituhannen kiinnostavimpien esikoislevyjen listalla. Miehen kakkoslevy So, It's Like That pyrkii selvästi esittelemään kitaravirtuoosin kykyjä bluesdiggareita laajemmalle yleisölle. Valitettavasti levyn 13 kappaleen joukkoon on mahtunut liian monta keskinkertaista tai jopa heikkoa biisiä. Tämä ei silti estänyt sitä nousemasta USA:n blueslistan ykköseksi. Edellisen vuoden kiertueelta toisilleen tuttu trio toimii kauttaaltaan hyvin, joten kyllä tämänkin levyn parissa tunti vierähtää ihan mukavasti.

Bonamassa on tehnyt albumin 13 biisiä yhteistyössä useiden eri biisinikkareiden kanssa. Näistä Titanic-tunnarin ja useita Eric Claptonille hittejä kirjoittanut Will Jennings on itselleni tutuin. Miesten yhteinen Mountain Time on sittemmin ollut osa Bonamassan liverepertuaaria. Kymmenminuuttinen Pain And Sorrow ja vain kolmeminuuttinen Under The Radar ovat kuitenkin itselleni levyn kiinnostavimmat biisit. 

Levyn ensipainoksen mukana tuli 11 biisin mittainen bonus-DVD A New Day Yesterday Live, joka on kuvattu joulukuussa 2001. 13 biisin keikka julkaistiin kokonaisena DVD:nä (USA:ssa) 2004, mutta valitettavasti CD:llä on vain 11 biisiä. Aivan kuten eurooppalaisella tuplavinyylillä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit