Technical Ecstasy
Innostui kuusitoistavuotiaana raskaasta rockista. Tuolloin Black Sabbath oli julkaissut toisen Ronnie James Dion kanssa tehdyn studioalbumin, mutta toki vanhemmat kaverini ohjasivat minut tutustumaan bändin alkujaan levyihin. Technical Ecstasy ei kuulunut noiden levyjen joukkoon ja hankin sen itselleni vasta vuonna 2004 osana Black Boxia. Se sisältää kaikki Ozzy Osbournen aikakauden kahdeksan levyä remasteroituna alkuperäisistä masternauhoista, 80 sivuisen kirjan sekä DVD.

Mikäli ottaa urakakseen kuunnella kaikki boxin levyt läpi, huomaa tämän levyn kohdalla rajun tasopudotuksen kuuteen aiempaan verrattuna. Tosin ei levy juuri paremmalta kuulosta vaikka sen kuuntelisi muista erillään. Hankittuani 2014 CD-boxin tavoin kaikki Ozzy-aikakauden LP:t samassa laatikossa olen kuunnellut vinyyliä vuodessa useammankin kuin CD:tä kymmenessä vuodessa  

Petri Myllylä

 

Technical Ecstasy on mielestäni Black Sabbathin levytysuran pohjanoteeraus. 1970-luvun alun vaarallisesta musiikista ollaan todella kaukana. Vaikka kyseessä on edelleen sama nelikko, ei sitä musiikin perusteella ole helppo uskoa. Ja kun rumpali Bill Ward pääsee It's Allrightin ajaksi mikinvarteen, ei tätä tunnista Black Sabbathiksi enää ollenkaan - etenkin kun Tony Iommi taitaa viettää suurimman osan kappaleen kestosta pianoa soitellen.

Levy on kansikuvaansa myöten kylmä ja muovisen oloinen. Tämä ei kuulosta laskelmoivalta albumilta, pikemminkin väsyneiden ja turtuneiden miesten tavan vuoksi tekemältä. Ilmeisesti levyn teon jälkeen asialle päätettiin tehdä jotain, sillä Ozzy erosi/erotettiin parin kuukauden ajaksi.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit