A Farewell To Kings
Rushin viides studiolevy otettiin aikanaan vastaan avosylin ja se nousi USA:n listalla sijalle 33. Tässä vaiheessa bändin kuulijakunta laajeni myös Eurooppaan ja levyn hittibiisi Closer To The Heart nousi listoille myös kansainyhteisön emämaassa Englannissa.

Vaikka levy oli aikoinaan bändiltä selvä askel kohti radioystävällistä musiikkia, kaksi sen kuudesta kappaleesta on jo pituudella (yli 10 minuuttisia) mitattuna progemaisia teoksia. Näistä Xanadu edusti Closer To The Heartin kanssa levyä bändin vuonna 1981 julkaistulla toisella livelevyllä. Toinen progeteos, hyvin syntikkavetoinen Cygnus X-1 sai jatko-osan bändin seuraavalla levyllä. 

Vuonna 2011 Mercury julkaisi Rushin viisitoista ensimmäistä albumia kolmessa viiden levyn Sector-paketissa. Koska boxien levyjen soundit ovat lähes identtiset aiempien 1997 remasterointien kanssa, tarvittiin jokin täky myymään bändin faneille samat albumit uudelleen. LP-replika levyjen lisäksi kussakin paketissa on yksi levy, josta on mukana yhden levyn monikanavamiksaus (DVD:llä). Sector 2:lle se on A Farewell To Kings. Vaikka monikanavamiksaus tekee albumista täyteläämmän, ei se millään muotoa onnistu taikomaan siitä jotakin mullistavalla tavalla uutta. Miksaus julkaistiin muutama vuosi myöhemmin omana Blu-ray julkaisuna, joka löytyy myös levyn 40-v juhlalaatikosta.

Petri Myllylä / 8.5.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit