Gary Moore: Run For Cover
Gary Mooren 1982 kasaama kiertuebändi meni uusiksi Neil Murreyn palattua Whitesnakeen ja Ian Paicen uudelleen perustettuun Deep Purpleen. Joulukuun 17. päivänä 1984 kuvatulla Belfastin videokeikalla heidän tilalla soittavat Bob Daisleyn ja Paul Thompson. Suurin yllätys on kuitenkin Mooren nuoruuden ystävän ja kolmeen kertaan hänen pomona olleen Phil Lynottin vierailu lavalla. Pian tämän jälkeen parivaljakko meni yhdessä studioon ensimmäisen kerran kuuteen vuoteen. 

Muistan ostaneeni Mooren ja Lynottin nimiin laitetun Out In The Fields / Military Man -singlen asemantunnelin Fasulta kesällä 1985. Sitä en muista oliko heillä tarjolla sen harvinaista tuplaversiota tai maxia. Niillä olisi ollut kolmantena biisinä uusi versio 11 vuoden takaisesta Still In Love With You -biisistä. Tuplasinkulla ollut neljäs biisi, Peter Greenin Stop Messing Around tulee Belfastin videokeikalta. Kuuntelin mahtavaa sinkkua (joka uusintajulkaistiin vinyylinä 2013!) useita kuukausia ja odotukset tulevaa levyä kohtaan nousivat pilviin.

Pari kuukautta ennen Run For Coverin julkaisua kauppoihin tuli taas uusi single, yllättäen kolmas versio edellisellä levyllä olleesta Empty Rooms'ista. Ostin siitä tehdyn maxin, jolla on biisin LP-version lisäksi siitä peräti seitsemän minuuttinen versio. Lisäksi sillä oli mukana uusi studiobiisi Out Of My System, joka ei ollut mukaan LP:lle mutta kylläkin jouluksi 1985 kauppoihin ehtineellä CD:llä. Belfastin videokeikalta mukaan laitettiin myös Parisienne Walkways, jolla Phil Lynott vierailee. Yrityksestä huolimatta paikallinen levykauppa ei saanut Suomeen meillä harvinaista tuplasingleä. Sillä kun on kolmas Belfastin keikalta julkaistu biisi Murders In The Skies. 

Run For Cover on ollut itselleni aina ristiriitainen levy. Moore teki levyä usean erilaisen soittajaporukan kanssa. Itse olen aina pitänyt Lynott-sessioita koko levyn parhaana. Mukana on esimerkiksi kosketinsoittaja Don Airey ja rumpali Charlie Morgan. Levyn toinen oma ryhmä on koostuu neljästä Andy Johns'in tuottamasta biisistä, joilla ex-Deep Purple basisti Glenn Hughes on mukana. Hughes laulaa kaksi heikkoa raitaa eli Nothing To Loose ja All Messed Up sekä yhden levyn kohokohdista Reach For The Sky. Kolmas osa levystä koostuu kahdesta Mike Stonen tuottamasta biisistä, vain CD -versiolla mukana olleesta Out of My Systemistä sekä Empty Rooms'in kolmannesta julkaistusta versiosta.

Remasteroidulla CD:llä on mukana Still In Love With You sekä pari liveraitaa. 

Petri Myllylä

 

Gary Mooren ura oli selvässä noususuhdanteessa koko 1980-luvun alun, ja mies oli kiivennyt kitaristieliittiin. Tällä albumilla Moore ilmeisesti pyrki laajentamaan kuulijakuntaansa, sillä tuotantopuolella on tapahtunut melkoinen muutos aiempiin albumeihin verrattuna. Välillä kuullaan sähkörumpuja ja ohjelmoituja kosketinsoittimia, ja muutenkin ollaan selkeästi 1980-luvun puolivälissä.

Myös soittajapuolella oli tapahtunut muutoksia, ja niitä taisi tapahtua koko albumin äänitysten ajan. Täältä löytyy Phil Lynottin kanssa tehty mainio single Out In The Fields / Military Man, mutta Purplefaneille suurin mielenkiinnon kohde on noin puolella levyn kappaleista mukana oleva Glenn Hughes. Glenn päätyi levylle sattumalta, sillä hän oli äänittämässä lauluosuuksiaan Tom ja Mel Galleyn ideoimalle Phenomena-albumille samalla studiolla, jolla Moore teki omaa levyään. Moore olikin etsinyt laulavaa basistia yhtyeeseensä, sillä edellisellä kiertueella hän oli huomannut ettei pysty laulamaan ilta illan jälkeen korkealta ja kovaa.

Glennin laulu on (tietysti) komeaa kuultavaa, mutta muuten Run For Cover on albumiksi sellainen tilkkutäkki, ettei pahemmasta väliä. Yksittäiset kappaleet toimivat hyvin, mutta kolme kappaleelta toiseen vaihtuvaa vokalistia (Moore, Lynott ja Hughes) luo levylle aika levottoman yleisilmeen.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit