Hemispheres
Kun seuraavan kerran saan kiihkeän progeinnostuksen, lupaan kertoa mielipiteeni tästä levystä. Tutustuin siihen jo 80-luvulla, mutta hankittuani siitä vanhan vinyylin, en ole päässyt sen sisälle. Epämiellyttävä kansi vai mikä lieneekään syynä, mutta jotenkin koko levy tuntuu vastenmieliseltä.

Mercury Records julkaisi vuonna 1997 remasteroituina levyinä bändin koko siihenastisen tuotannon. Laadullinen parannus aiempiin painoksiin oli sen verran vaikeasti kuultavissa, ja kun remasteroiduille levyille ei tullut bonuksia, vanhakin CD kannattaa ottaa divarista kotikuunteluun.

Petri Myllylä

 

Rush pelasi itsensä pahasti pussiin kirjoittamalla edellisen levyn (A Farewell To Kings) viimeisen kappaleen Cygnus X-1 perään "To be continued" eli "tarina jatkuu". Levyn ykköspuoli Cygnus X-1 Book II: Hemispheres oli tuota "jatkoa", eikä se ole jaksanut ikinä innostaa minua. Kakkospuolen lyhyet kappaleet Circumstances, The Trees ja La Villa Strangiato sen sijaan ovat herkullisia Rush-kappaleita. Etenkin moniosainen instrumentaali La Villa Strangiato esittelee yhtyeen virtuositeettia olematta hetkeäkään liian totinen.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit