Grace Under Pressure
Grace on Rushin kymmenes levy kymmenessä vuodessa. Levyn suurin erikoisuus on, että edellisellä vuosikymmenellä useita 20+ minuuttisia teoksia tehtaillut bändi tiivisti kaikki levyn kahdeksan kappalettaan kunkin alle kuuten minuuttiin.

Omistin tämän levyn aikanaan mutta vein sen divariin samalla kun se uusintajulkaistiin The Rush Remasters sarjassa. En kumminkaan hankkinut sitä uudestaan hyllyyni sillä en koskaan oikein pitänyt tästä levystä. Nyt, reilu kymmenen vuotta myöhemmin kuunnellessani sitä muutamaan iotteeseen, kiittelen itseäni säästeliäisyydestäni. En pidä tästä edelleenkään vaikka en siitä mitään vikaakaan löytänyt. Unholaan painuneista kappaleista The Enemy Within tuntui eniten itselleni sopivalta.

Rushin tavan mukaan aina neljän studiolevyn jälkeen julkaistavalle livelle tältä levyltä tuli vain avausraita Distant Early Warning. Myöhemmillä kiertueilla kuten R30, on soitettu myös biisiä Red Sector A.

Kuten jo mainitsin, Mercury Records julkaisi vuonna 1997 remasteroituina levyinä bändin koko siihenastisen tuotannon. Laadullinen parannus aiempiin painoksiin oli sen verran vaikeasti kuultavissa, ja kun remasteroiduille levyille ei tullut bonuksia, vanhakin CD kannattaa ottaa divaristi kotikuunteluun.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit