Power Windows
1980-luvun jälkipuoliskolla Rushilla tuntui olevan tarve lisätä tekniikan määrää levy levyltä. Jonkinlainen huippu saavutettiin albumeilla Power Windows (1985) sekä Hold Your Fire (1987). Nämä levyt eivät olleet enää satunnaisesti koskettimilla maustettuja progetrion viritelmiä, vaan täyteen tekniikkaa ja studiokikkoja ahdettuja, Peter Collinsin huolellisesti tuottamia albumeja.

Olin itse ihastunut aiemmilta levyiltä tuttuun Rush-tyyliin, jossa Geddy Lee käytti koskettimia harvakseltaan, ja keskittyi lähinnä bassotteluun ja laulamiseen. Power Windowsilla Andy Richardsin kosketinohjelmoinnit iskevät kasarisoundeineen vasten kasvoja vähän väliä. Yllätyksekseni huomasin kuitenkin kuunnellessani tätä levyä pitkän tauon jälkeen, että soundithan sopivat tälle levylle muutamaa ylilyöntiä lukuun ottamatta todella hyvin.

Tälle levylle on myös siunaantunut mukavasti hyviä Rush-kappaleita. The Big Money, Manhattan Project ja Marathon tulevat ensimmäisinä mieleen, mutta muissakin riittää kuunneltavaa. Olisi kuitenkin mielenkiintoista kuulla tämän albumin kappaleista raakaversioita, joissa ei olisi aivan näin paljon kosketinsoittimia.

Mercury Records julkaisi vuonna 1997 remasteroituina levyinä bändin koko siihenastisen tuotannon. Laadullinen parannus aiempiin painoksiin oli sen verran vaikeasti kuultavissa, ja kun remasteroiduille levyille ei tullut bonuksia, vanhankin CD kannattaa ottaa divaristi kotikuunteluun.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit