A Show Of Hands (video & audio)
Heikki kertoo alla olevassa arviossa omasta suhteestaan Rushiin ja kuinka hänen perehtyminen bändiin oli kasvanut 80-luvun edetessä. Itselläni kävin toisin sillä vuoden 1984 Grace Under Pressuren jälkeen en juuri bändiä kuunnellut. Sekä Power Windows (1985) että Hold Your Fire (1987) lipuivat ohitseni aivan kuten tämä heidän kolmas live tai sen video versio.

Videokasettina ja 12 tuumaisena laserlevynä julkaistu keikka on äänitetty Birminghamissa. Keikka ei ole kuitenkaan kokonainen ja biisit Subdivisions, Distant Early Warning ja Time Stand Still löytyvät vain audio julkaisulta (jolla on biisejä myös muilta keikoilta). Laserlevyn ensipainoksessa mukana ollut Lock And Key taisi sekin unohtua sillä 2006 ilmestynyt DVD on identtinen VHS-nauhan kanssa. Onneksi toki huomattavasti sitä paremmalla äänenlaadulla. 

Toiveenani olisi että bändi julkaisi Birminghamin keikan vihdoinkin kokonaisuudessaan, mielellään yhdessä muutaman muun kiertueen keikan kanssa. Levy on julkaistussa yhden CD:n mittaisena ja biisi sieltä toinen täältä tyylisenä ikävällä tavalla oman aikansa helmi.

Petri Myllylä / 05.11.2020

 

Vuonna 1989 olin jo sen verran perehtynyt Rushiin, ettei livelevyn ilmestyminen tuntunut miltään ihmeeltä. Rush oli nimittäin julkaissut ennenkin livelevyn aina neljän studioalbumin jälkeen. Ja kappaleet oli aina valittu lähes sataprosenttisesti noilta neljältä edelliseltä studioalbumilole ta. Livelevy oli tavallaan best of -kokoelma noilta edellisiltä levyiltä.

A Show Of Hands -levy oli odotusten mukainen. Rush-trio ei keikoillaan pahemmin improvisoinut muuten kuin vanhimmissa kappaleissaan. Studiolevyillä kuullut osuudet soitetaan livenä lähes täsmälleen samalla tavalla. Tämän levyn kohdalla se onkin levyn suurin ihme, sillä etenkin Power Windows ja Hold Your Fire olivat täynnä ohjelmoituja kosketinosuuksia.

Kun yhtyeen tavoitteena on soittaa keikoilla biisinsä yksi yhteen studioversion kanssa, en oikein ymmärrä livelevyn tarkoitusta. Ainoa edes hieman järkevältä tuntuva selitys on se, että Rush halusi osoittaa taitonsa myös niille faneille, jotka eivät päässeet kokemaan keikkaa.

Heikki Heino


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit