Counterparts
Jos Rush oli lisännyt Preston jälkeen kitaroihinsa säröä Roll the Bonesille muutaman pykälän, Counterpartsille se oli hankkinut kokonaisen särövallin. Geddy Leen pompsahtelevasta bassosta oli tullut jyräävä. Peartin napsahtavat rummut olivat nyt kumisevia. Ajat olivat tuolloin sellaiset, että nynnyt eivät pärjänneet. Pipo oli laitettava päähän ja lappuhaalarit ylle. Kepeily ei käynyt päinsä. Kierrettyään Roll The Bones -kiertueella Primuksen kanssa Rush oli huomannut, että vaihtoehtorock oli tullut jäädäkseen ja että se uhkasi oikeasti tappaa perinteisempää musiikkia esittävät rockyhtyeet. Rush oli aina ollut vaihtoehto. Se oli aina tehnyt omaa juttuaan. Olkoonkin, että silloin kun The Police löi itsensä läpi reggae-paahdolla, myös Rush flirttaili Jamaikan suuntaan. Nyt Rush oli kuitenkin selkeästi mukana trendijunassa.

Counterparts alkaa vahvasti. Animate ja Stick It Out ovat molemmat osoituksia siitä että Rush osasi olla vakuuttava myös hieman rankemmin. Cut To The Chase tempoilee ja rimpuilee ja osoittautuu vielä ihan kelvolliseksi biisiksi. Arjen erilaisista sankareista kertova Nobody's Hero oli aikanaan se kappale jonka teksti kohautti faneja. Peart muistuttaa, että myös homot tekevät urotekoja. Between Sun & Moon on tyylillisesti nyökkäys Roll The Bonesin suuntaan. Valitettavasti siihen levyn hienoimmat hetket päättyvätkin. Seksiä käsittelevä Alien Shore muuten vain aihetta sivuava The Speed Of Love ovat aika masentavaa kuunneltavaa. Double Agent tuo mieleen tuon ajan Megadethin. Tuo ei ollut kehu. Kepeä Leave That Thing Alone -instrumentaali on levyllä kuin tuulahdus raitista ilmaa. Levy olisi ollut hyvä päättää tähän. Pop-kertosäkeellä varustettu Cold Fire ja U2:lta kuulostava Everyday Glory eivät säväytä.

Counterpartsilla tuotannosta vastasi Peter Collins, joka oli mies 80-luvun muhkeimpien Rush-soundien takana. Ei Counterparts huonolta kuulostakaan. Soundimaailma on ihan toimiva. Yhtyeen soitto-ote on ennallaan. Vika on kappaleissa. Ne eivät ole riittävän hyviä tämän yhtyeen tekemiksi. Counterparts aloitti Rushin yhä jatkuvan musiikillisen alamäen.  

Tero Honkasalo


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit