Rush In Rio (DVD & CD)
Viiden vuoden keikkatauolta palannut Rush huomasi kesällä 2002 Vapor Trails -kiertueella suosionsa vain kasvaneen tauon aikana. Loppukesän ja syksyn bändi kiersi Amerikkaa pitkin ja poikin ja marraskuun loppuun sijoittui sen ensimmäiset Etelä-Amerikan keikat. Rush In Rio dokumentoi kiertueen viimeisen keikan 40.000 fanaattisen eteläamerikkalaisfanin edessä.

Yllättävää kyllä, Rio on Rushin ensimmäinen kokonaisen keikan mittainen julkaisu. Koko pitkä keikka on mukana sellaisenaan eikä mitään ole heitetty editointihuoneen roskakoriin. Nyt voi todeta omin silmin ja korvin minkä keikan menetti kun ei paikalla ollut. Ja harva eurooppalainen tätä kiertuetta näki, se on selvä.

Rush In Rio on yksi parhaista koskaan näkemistäni konserttivideoista. Siitä huolimatta en vielä omista sitä, sillä keikan DVD:n nähtyäni päätin odottaa sitä hetkeä, jolloin sen Blu-ray versio julkaistaan. Olen lainannut tämän levyn kirjastosta jo kolmeen kertaan ja joka kerta sen katsominen on suuri ilo. Tämä on myös yksi ensimmäisistä keikoista, jonka 5.1 -miksaukseen olen niin tyytyväinen, etten ole juuri poikennut kaksikanavaisen ääniraidan puolella. Vaikka audiojulkaisun (3CD) ostaja saakin pari bonusbiisiä, ainakin minulle kuvalevy on näistä kahdesta ehdottomasti se kiinnostavampi. Ja ohjaajan poimimat naiskatsojat tuovat tietysti hekin oman mausteensa keikan katsomiseen ;-)

Kiertueen kaikkasetti oli melko sekoitus eri aikakausien biisejä. Tällä, kuten kiertueen muillakin keikoilla uudelta, ristiriitaisesti vastaanotetulta Vapor Trails -levyltä soitettiin neljä kappaletta. Toiseksi eniten eli kolme kappaletta tulee Moving Pictures'lta. Muu setti rakentuu tasaisesti bändin eri studiolevyiltä. Etelä-Amerikan keikoilla soitettiin myös Closer To The Heart -hitti.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit