Thin Lizzy: Black Rose
Ennen Black Rosen äänityksiä ja osin niiden kanssa päällekkäin Gary Moore äänitti toista soololevyään Back On The Streets. Phil Lynott ja Lizzy-rumpali Brian Downey osallistuivat neljän kappaleen äänityksiin. Yksi näistä oli Mooren blues-versio Phil Lynottin Don't Belive A Word'istä. Ennen Mooren soololevyn syyskuun julkaisua Phil Lynott potki lopullisesti bändistä Brian Robertsonin ja houkutteli Mooren hänen tilalleen. Vaikka Downey ei osallistunut syksyn USA:n ja Australian kiertueisiin, hän ei eronnut bändistä vaan palasi siihen joulukuussa 1978 kun Black Rosen äänitykset alkoivat.

En ole mikään Thin Lizzy -fani, mutta Gary Mooren musiikin ystävänä olen omistanut tämän levyn uskoakseni vuodesta 1984 lähtien. Black Rose ei kumminkaan ole koskaan ollut itselleni rakas tai kovin läheinen albumi. Palaan sen äärelle kuitenkin vuoden parin välein, joten toki tämänkin levyn kuuntelukertoja on kertynyt aika useita. Kappaleet Waiting For An Alibi ja nimibiisi Roisin Dubh ansaitsevat erikoismaininnan, mutta myös Lynottin tyttärestään tekemä Sarah sekä basistin ja kitaristi Scott Gorhamin yhdessä tekemä Got To Give It Up ovat vahvoja esityksiä. Vaikka levy ei ole mielestäni täynnä killereitä, ei siltä toisaalta löydy myöskään heikkoja raitoja, joiden yli haluaisi hypätä. Kokonaisuudessaan levy on bändin paras.  

Universal julkaisi levystä vuonna 2011 deluxe expanded edition. Sen bonuslevyllä on Do Anything You Want To -singlen b-puolen Just The Two Of Us, pari vaihtoehtoista miksausta, Jimmy Bainin Rockula sekä viisi Nassaussa keväällä 1978 äänitettyä demoa. 

Kun bändi lähti kesällä 1979 Yhdysvaltoihin promoamaan huhtikuussa julkaisemaansa levyä, Lynottin ja Gorhamin huumeiden käyttö oli riistäytynyt heidän käsistään eikä huumeista vapaa Moore kestänyt nähdä moista rappiota. Hän katosi ilmoittamatta Los Angelesin keikan jälkeen eikä Lynott enää tavoittanut miestä vaikka soitti läpi kaikki tuntemansa muusikot, joiden luona epäili kitaristin majailevan.

Petri Myllylä

 


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit