Grace Under Pressure Tour (DVD & CD)
King Biscuit Flower Hour radio-ohjelma lähetti Rushin Torontossa 21.9.1984 soitetun keikan tuoreeltaan radiokuuntelijoille. Se on kuunneltavissa pientä korvausta vastaan Concert Vaultin nettisivuilta. Tuon aikakauden julkaisupolitiikkaan ei kuulunut julkaista keikkoja useissa eri formaateissa. Loppuvuodesta 1981 bändi julkaisi ensimmäisen videokasetin ja vaikka samalla nimellä ja ulkoasulla myyntiin myös livelevyä, julkaisujen sisältö erosi huomattavasti toisistaan.

Kun Toronton keikka vihdoin julkaistiin puolitoista vuotta myöhemmin Grace Under Pressure Tour nimisenä videokasettina, siitä ei julkaistu lainkaan levyä. Toki viitseliäs fani sai siirrettyä videon ääniraidan C-kasetille ja pääsi näin nauttimaan siitä vaikka Walkmaneissa. Itseltäni meni ohi koko julkaisu ja tutustuin sen ääniraitaan vasta 10-luvun alussa. Tätä kirjoittaessa katson keikkaa tuorein silmin eli ensimmäistä kertaa.

Rush julkaisi 2006 kolmen videon paketin Replay X3. Nimensä mukaisesti pakeetti sisältää kolmesta vanhasta videojulkaisuista DVD-levyt. Bonuksena 1984 keikka julkaistiin vihdoin myös audiona. Hiukan yllättäen Grace Under Pressure Tour 1984 julkaistiin omana DVD:nä jos seuraavana vuonna. Ja omana CD:nä pari vuotta myöhemmin.

Petri Myllylä / 29.10.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit