Crazy From The Heat
Ymmärtääkseni tämä EP julkaistiin vasta California Girls ja Just A Gigolo -singlemenestysten jälkeen. Mitä mahtoi Eddie Van Halen ajatella kun hänen bändin laulaja kohoaa kansalliseksi puheenaiheeksi uudella coverlevyllään, ja sen rohkeilla musiikkivideoilla? Joka tapauksessa, vuonna 1985 tämä tarkoitti herra Rothin lähtöä bändistä.

Ostin tämän neljän biisin maukkaan ja mukavan levyn maaliskuussa 1985 kevätauringon paistaessa. California Girls -videota en ollut tuolloin vielä taivaskanavalta bongannut, mutta osasin kyllä juuri abikirjoitusten kynnyksen alla sen verran amerikan kieltä, että biisiä kuunnellessa ajatus siirtyi suoraan pohjanmaan lakeuksilta aurinkorantojen vesileikkeihin.

Tämä vinyyli soi kotonani tuona kesänä todella paljon. Edgar Winterin saksofoni soi yhä mielessäni hänen tunnetuksi tekemällään, ja levyn avaavalla Easy Street biisillä. Parhaiten muistin syövereihin jäi kumminkin aivan hulvattoman upea versio Just A Gigolo -klassikosta. Jostakin syystä myin vinyylilevyni saatuani digiherätyksen. Samalla koko levy unohtui peräti 25 vuodeksi kunnes ostin sen itselleni uudestaan.

En ole koskaan nähnyt levyä CD:nä, mutta sellainen on kyllä aikanaan julkaistu (Amerikassa). Levy-yhtiö voisi tehdä kaunin teon ja laittaa EP:n biisit laulajan ensimmäisen soololevyn bonuksiksi. Jos kuitenkin päädytään omaan julkaisuun, toivottavasti joku Warnerilla huomaa että molemmista singlebiiseistä julkaistiin myös pidemmät versiot. Ne olisi mukava saada lyhyen levyn extroiksi. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit