Diamond Dave
Siitä huolimatta että olen kuunnellut aktiivisesti Van Halenin kuutta ensimmäistä levyä, joilla Timatti-Taavi laulaa, olen suhtautunut laulajan soolouraan lähes olkia kohottaen. Kuuntelin esimerkiksi tämän levyn vasta kymmenen vuotta sen ilmestymisen jälkeen. 

David Lee Roth on aina ollut esiintyjä enemmän kuin laulaja. Tai ainakin esiintyjänä lähempänä huippua kuin lauluäänenä. Ja kuten varsin yleensä myös Dave on menettänyt nuoruutensa äänestä sen ruudin josta hänet tullaan muistamaan. Diamond Dave on kuitenkin siinä mielessä laulajalle eduksi että sen musiikki on muutakin kuin korkeaoktaanista hurjastelua. Biisivalinta ja niiden laaja kirjo yllättää ensimmäisellä kuuntelukerralla enemmän kuin toisella kuuntelukerralla, jolloin albumi enemmänkin hämmentää. Beatles, Jimi Hendrix ja Doors ovat harvoin kuulostaneet niin erilaiselta kuin Daven käsittelyssä. Soul/funk/jazz -levy on kauana raskaan rockin Rothista. 

Diamond Dave ei ole täysin coverlevy sillä mukana on myös pari Rothin omaa biisiä. Albumin päättävät vanha Van Halen -cover ja Bad Habits on äänitetty 1996 yhdessä puhallinorkesterin kanssa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit