Strikes
Epäilen ettei Blackfootia juuri tunnettu Suomessa ennen Strikes'in ilmestymistä. Se menestyi erityisen hyvin Englannissa, ja paikallisen rock-lehdistön positiivisten kirjoitusten perusteella bändi kasvatti suosiotaan Euroopassa. Seuraavien vuosien aikana sen musiikille löytyi faneja kaukaista pohjolaa myöten. Oma kavereni houkutteli minut sen pariin joskus vuonna 1981.

Strikes sisältää bändiltä kuusi omaa biisiä, ja peräti kolme coveria. Näistä Blues Imagen Pay My Dues onnistuu erinomaisesti, ja Freen Wishing Well sekin ihan ok. Sitä vastoin Jimi Hendrixin (kesän 1966) bändin kitaristina tunnetuksi tulleen Randy Californian tekemä I Got A Line On You menee minusta metsään, ja todella pahasti. Alkujaan Randyn perustaman Spiritin ensimmäinen hitti saa Blackfootin käsittelyssä päällensä liian runsaan sokerikuorrutuksen sopiakseen raavaitten miesten rokkibändin levylle. Brandye-taustalauluyhtyettä käytetään levyllä omaan makuuni liian useassa biisissä. 

Tämän levyn suurimmat timantit on jätetty levyn loppuun. Bändin liiderin Rickey Medlocken isoisä Shorty oli aiemminkin säveltänyt bändille, mutta hänen huuliharppuintrolla alkava Train, Train on hänen sävellyksistä parhaiten koukuttava, ja siitä tuli välittömästi yksi bändin keikkasuosikeista. Sen perään levyn viimeisenä raitaa kuullaan aivan majesteettisen upea Highway Song jättää levystä todella mahtavan tunteen. Suosittelen sen hankintaa kaikille, jotka eivät siihen vielä ole tutustuneet.

Myin 1985 suurimman osan vinyylilevyistäni. Jossakin vaiheessa omistin Strikes'in myös CD:nä, mutta muutamalla dollarilla 2014 hankittu alkuperäinen US-prässäys oli tervetullut lisä levykokoelmaani. Edullisen levyn metsästäjä tosin hankkii Strikes'in ja bändin seuraavat neljä levyä edullisessa Original Album Series -boxissa. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit