Highway Song Live
Ostin tämän vain Euroopassa julkaistun levyn ensimmäisen kerran sen ilmestymisen aikoihin, mutta digikärpäsen puraisemana myin joskus vuonna 1985 moisen vanhanaikaisen vinyylilätyn pois. Jostakin syystä vuonna 2002 Amerikassa vihdoin julkaistua levyä ei ole löytynyt Suomen levykaupoista, joten nappasin divarista löytämäni LP:n mukaani vaivaiseen 7 euron hintaan.

Blackfoot esiintyi Englannissa ensimmäisen kerran syksyllä 1980 Tomcattin' -levyn lmestymisen jälkeen. Heidän suurin keikka saarivaltakunnassa oli kumminkin kesän 1981 Monsters Of Rock esiintyminen Doningtonissa. Tuolta keikalta On The Run ja Train Train päätyivät Dry Country sinkulle, mutta tietääkseni niitä ei ole koskaan julkaistu CD-muodossa.

Bändin maaliskuussa 1982 alkanut Euroopan turnee viipyi pisimpään Englannissa, jonne sille oli syntynyt kolmen kaupallisesti hyvin menestyneen studiolevyn seurauksena vankka kannattajakunta. Joku sai idean äänittää bändin keikkoja, ja paikalle kutsuttu Rolling Stones Mobile tallensi todennäköisesti huhtikuun 23. ja 24. päivän Hammersmith keikat. Näiltä keikoilta on myös videomateriaalia nähtävssä esimerkiksi YouTubessa. Bändi palasi Englantiin vielä saman vuoden elokuussa esiintyäkseen Reading'in festareilla lauantaina 28.8. Gary Mooren ja Iron Maidenin välissä. Valitettavasti BBC ei tainnut äänittää heidän keikkaa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit