Flyin' High
Kun kaverini tutustutti minun Blackfootiin musiikkiin 80-luvun alussa, Flyin' High oli harvinainen levy Suomessa. Joku sen kuitenkin omisti sillä kaverini oli sen itselleni kopioinut. Tuon ajan teknologia C-kasetteineen oli sen verran alkeellista että ottamani kasetista kasetti kopio ei ollut kovinkaan laadukas. Joitakin kertoja taisin sen kuunnella kunnes magneettinauhalle tallentui jotakin muuta musiikkia. 

Esikoislevynsä tavoin Blackfoot äänitti kakkoslevynsä Jimmy Johnsonin ja David Hoodin tuottamana Muscle Shoals Sound studioilla. Bändin kahta ensimmäistä albumia yhdistää toisiinsa myös myöhempiä levyjä rouheampi etelän boogie, josta usein käytetään nimitystä southern rock.

Olin kuunnellut levyn edellisen kerran yli 20 vuotta aiemmin kunnes latasin sen härskisti netistä etsittyäni sitä ensiksi vuosia turhaan helsinkiläisistä musiikkikaupoista. Huomasin, että Flyin' High on bändin raa'in julkaisu. Sen biisit ovat simppeleitä, tuotanto on yksiviivaista ja kitarat vievät levyä eteen päin. Varsinkin soolokitaristi Charlie Hargrett kerää pisteet kotiin todella vakuuttavalla työllä. Vuosia myöhemmin sain vinyyli-innostuksen ja yllätyin että sain ostettua 1976 Flyin' High -uusintajulkaisun Amerikasta kolmella dollarilla. 

Vuonna 1978 bändi tapasi manageri Al Nallin, jonka johdolla se siirtyi Atco levy-yhtiöön. Seuraavat kolme albumia muodostavat kiistatta bändin tärkeimmät levyt. Jos pidät niistä, pidät taatusti myös tästä ja heidän esikoisalbumista No Reservations. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit