No Reservations
Rickey Medlock tunnetaan nykyään ehkä parhaiten Lynyrd Skynyrd bändin kitaristina. Hän liittyi tähän legendaariseen ja kovia kokeneeseen ryhmään toistamiseen vuonna 1996 oltuaan bändissä ensimmäisen kerran (rumpalina) 1970-luvun alussa ennen sen levytysuran alkua.

Medlock, basisti Greg T. Walker ja rumpali Jackson Spires omasivat kaikki itsessään intiaaniverta joten vuonna 1969 perustettu bändi vaihtoi seuraavana vuonna nimensä Blackfootiksi. Työt Lynyrd Skynyrdissä ja useat miehistövaihdokset värittivät bändin alkuvuosia, mutta vuoteen 1973 mennessä aiemmin mainitun kolmen lisäksi bändin ainoana ei-intiaanina kitaristi Charlie Hargrett palasivat vuoden 1970 kokoonpanoonsa.

Bändin esikoislevy syntyi Medlockin ja Walkerin tunteneen Jimmy Johnsonin ja David Hoodin avustuksella. Miehet olivat kohdanneet vuonna 1971 Lynyrd Skynyrdin äänittäessä demoja Muscle Shoals Sound studioilla, missä myös No Reservations äänitettiin. Vaikka albumi ei myynyt kovinkaan hyvin, siihen kannattaa ehdottomasti tutustua. Siitä on toki kuultavissa tiettyä skynyrdmäisyyttä mutta kyllä siltä läitunkee myös bändin oma soundi ja ilme. Seikat jotka toki kypsyivät ja kehittyivät kukkaansa vasta Blackfootin siirryttyä suuren yhtiön artistiksi. No Reservations'in avaa Rickey isoisän, bluesmuusikko Shorty Medlockin Railroad Man ja säveltäjän oma banjoversio myös päättää hyvältä svengaavan levyn. Kaikki myöhemmät menestykseen johtaneet elementit ovat löydettävissä tästä nykyään valitettavan harvinaisesta levystä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit