Vertical Smiles
Minulle Blackfoot'in taru loppui heidän vuoden 1982 livelevyyn. Sen jälkeen julkaistut Siogo, ja tämä Vertical Smiles ovat molemmat bändin aiempiin studiolevyihin verrattuna hyvin köykäisiä. Neljätoista vuotta Blackfootissa soittanut kitaristi Charlie Hargrett taisi tehdä saman havainnon lopettaessaan bändissä ennen syksyllä 1984 julkaistun levyn äänityksiä. 

Albumin avaa vanha folk-klassikko Morning Dew. Se julkaistiin myös singlenä, jonka B-puoli Livin' In The City ei ollut mukana LP:llä, ja vahinko kyllä ei edes sen 2002 julkaistulla ensimmäisellä CD-painoksella. Bändin jäsenien yhdessä tekemä kelvollinen biisi on tainut jäädä meidän kyseisen sinkun omistavien yhteiseksi salaisuudeksi. 

Vertical Smiles on niin huono Blackfoot-levy, että sen lähes täydellinen kaupallinen floppaaminen käytännössä tappoi koko bändin. Menestys Yhdysvalloissa ja Englannissa loppui tähän. Ehkä juuri siksi me suomalaiset saimme kuolinkouristusten kohteena olleen bändin soittamaan kesällä 1985 juhliimme. Vuosia edellisen lauseen kirjoittamisen jälkeen hankin itselleni Vertical Smilesin alkuperäisen promokäyttöön annetun amerikkalaisen vinyylin. Ihmettelen yhä mitä ihmettä minä sillä meinaan tehdä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit