Cream: BBC Sessions
Cream ei yltänyt radioesiintymissään sellaiseen kliimaksiin kuin lavalla yleisön edessä. BBC-levyn kiinnostavuus onkin suurimmillaan niissä biiseissä, joita bändi ei koskaan äänittänyt studiossa tai soittanut äänitetyillä keikoillaan.

Fresh Creamin täytettyä 50 vuotta siitä julkaistiin laajennettu painos. Mukana on myös levyllinen (LP boxissa) bändin varhaisia BBC äänityksiä. Niiden joukossa on bändin toisessa sessiossa (ensimmäiseltä ei ole koskaan julkaistu materiaalia) Playhouse-teatterissa marraskuussa 1966 äänitetty Sleepy Time Time, joka on jostakin syystä jätetty pois tältä julkaisulta. Tämän jälkeen tuosta sessiosta on julkaisematta enää I'm So Glad. BBC Sessions CD:llä oleva Steppin' Out tulee sekin marraskuun ensimmäisestä sessiosta, mutta Fresh Creamin juhlapainokselta löytyy biisistä marraskuun lopulla äänitetty hieman pidempi mutta äänityksen laadulta heikompi versio. Miksi ihmeessä juhlalaatikkoon ei laitettu sen tilalle tuon session kolmas biisi Sittin' On Top of The World, josta ei ole muuta BBC äänitystä. Samoin olisin toivonut että bändin viidenneltä BBC visiitiltä olisi saatu juhlalaatikkoon jälkimmäinen aiemmin julkaisemattomista Traintimesta ja Toadista, sitä kun ei löydy BBC-levyltä.

Kun Universal Music julkaisi BBC Sessions'in vinyylinä vuonna 2019 sillä olisi ollut hieno mahdollisuus lisätä CD:n 26 biisin (mukana 4 lyhyttä Eric Claptonin haastattelua) kattausta vähintäänkin kahdella mainitsemillani Fresh Cream juhlalaatikon bonuksilla. Ja vielä mielummin muutamalla aiemmin julkaisemattomalla biisillä. Kukaan yhtiössä ei kuitenkaan tarttunut tähän tilaisuuteen vaan kyseessä on vain yksinkertainen vinyyli rahastus. Sitä alleviivaa pieni painos, jossa toinen levy on valkoinen ja toinen kermanvärinen.

Petri Myllylä /29.3.2020


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit