Rage For Order
Muutamaa vuotta aiemmin en ollut riittävän innostunut Queensrÿchen omaleimaisesta, teatraalisesta hardrockista ostaakseni heidän levyjään. Vuonna 1986 armeijan lomalla Helsingin Citykäytävän Fasulta hankittu Rage For Order oli minun ensimmäinen Queensrÿche-levy ja tavallaan se johdatti minut myös syvemmälle progemusaan. Rajaveto rokin eri genreihin ei kuulu omaan kiinnostusalueeseeni, mutta jos pakko olisi, laittaisin tämän levyn progehyllyyn.  Albumi on säilyttänyt kiinnostavuutensa läpi vuosikymmenet.

Bändin soundi vaihtelee levyllä olevien biisien mukaan ehkä liikaakin siirtyessään välillä muistuttamaan jopa itselleni outoa teollisuusmusaa. Hall & Oates -duon comebackin taustalla häärinyt tuottaja Neil Kernon tuo kosketinsoittimillaan biiseihin oman leimansa. Onneksi niiden taso vie soundikikkailulta voiton ja albumi on kuunneltavissa selkeänä kokonaisuutena. Omien biisien joukossa on kiinnostava cover, levyn singlelohkaisu Gonna Get Close To You, joka kuuluu ehdottomasti levyn parhaimpiin hetkiin. Samaan kastiin vo laittaa myös kauniin akustisen kitaran voimin toteutetun lopetusraidan I Will Remember.

EMI uudelleenjulkaisi albumin vuonna 2003 lisäten siihen neljä bonuskappaletta. Tämä julkaisu on erittäin suositeltava myös soundiensa puolesta. Vinyylilevyn ystävänä joudun myöntämään että remasteroitu CD kuulostaa vanhaa vinyyliä paremmalta. CD-julkaisujen kansikuvaan vaihdettin lukemista helpottaakseen alkuperäisen (pikkukuva) hopean taustavärin tilalle musta pohja.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit