The Art Of Live (DVD & CD)
Katsoessani tätä vuoden 2003 Tribe-kiertueella kuvattua keikkaa kyseinen studiolevy oli minulle vieras. Kuten myös sitä edeltäneet bändin kolme aiempaa studiolevyä (joilta tosin soitettiin vain kaksi kappaletta). Sitä vastoin Triben kymmenestä raidasta peräti kuusi soitetaan tällä Dream Theaterin kanssa tehdyllä yhteiskiertueella. Kyseessä on siis todellinen uuden levyn promokiertue eikä mikään "rahat pois best of" -kiertue. Valitettavasti näiden kuuden uuden kappaleen tilalle bändin aiemmilta levyiltä olisi löytynyt kiinnostavampiakin vaihtoehtoja. Tämä julkaisu ei ole siis satunnaisfanille suunnattu best of -live.

Kolmetoista vuotta vanhalta Empire-levyltä soitetaan kolme biisiä, joista tosin Anybody Listening? löytyy vain levyn CD-versiolta. Operation Mindcrime oli saannut aiemmin jo oman konserttijulkaisunsa, joten on ymmärrettävää ettei bändi halunnut toistaa sitä kuin kahden hienon biisin verran. Eniten hämmästyin sitä että bändin kolmelta ensimmäiseltä levyltä (EP+2LP) soitetaan vain The Warningin päätösraita Roads To Madness.

Videon toteutus voi olla jonkun mielestä tyylikäs. Punertavan mustavalkoista kuvaa sävyttää ajoittaiset kuvanauha efektit, jotka videokasetti ajan katsojaa varmasti enemmänkin ärsyttävät. Toisaalta kun bändi ei ole kovin näyttävä lavalla, tarve kuvakikkailuun lienee aito.

Keikan DVD versiolta löytyy kaksi keikoilla soitettua coveria Comfortably Numb ja Won't get Fooled Again. Niiden aikana lavalla on tungosta kiertueen kahden bändin esittäessä ne yhdessä isolla kokoonpanolla. Varsinkin Floyd cover on erinomainen, mutta toki vanha Who hitti toimii sekin erityisesti Dream Theaterin kosketinsoittajan Jordan Rudessin ja kahden erinomaisen rumpalinn "kaksintaistelun" johdosta.

Konserttivideoiden hintojen laskun johdosta tämän DVD:n hankintaa voi suositella kaikille progerokin/popin ystäville. Bändin herkempi, akustinen puoli nostaa levyn arvoa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit