UFO 1
Tutustuin englantilaisen UFO:n 1970 julkaistuun esikoislevyyn reilu kymmenen vuotta sen ilmestymisen jälkeen. Diggailin tuolloin kovasti bändiin heidän neljännelle levylle tullut, ja siitä jo lähtenyttä kitaristivirtuoosi Michael Schenkeriä. UFO:n tuplaliven hankittuani halusin tutustua myös bändin varhaisimpiin levytyksiin. Kuunneltuani tämän levyn, petyin niin paljon, että minulla meni lähes kolmekymmentä vuotta ottaa se uusintasoittoon. Ei olisi kannattanut!

UFO 1, kuten kaksi sitä seurannutta julkaisua ovat pelkkä kuriositeetti myöhemmin maineeseen nousseelta bändiltä. Levy menestyi kumminkin sekä Japanissa että Saksassa sen verran hyvin, että bändi sai uralleen jatkoa. Alkuperäisen levyn mukainen Boogie For George, mutta myöhemmissä painoksissa lyhennettyyn muotoon kirjoitettu Boogie on levyn kiinnostavin raita.

Vuoden 1994 GTR Recordsin painoksessa bonuksina on lähes puoli tuntia materiaalia vuoden 1972 livelevyltä. Repertoire Records on tunnettu laadukkaista uusintajulkaisuistaan, ja he ovat lisensoineet bändin Decca vuosien levyt. Valitettavasti heidän julkaisuilla ei ole mukana bonuksia.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit