No Place To Run
Olin 15-vuotias tämän levyn ilmestymisen aikoihin vuonna. En ollut tuolloin tietoinen koko bändistä, mutta vain vuotta myöhemmin bändin 70-luvun kitaristi Michael Schenker oli noussut nuoren heavydiggarin yhdeksi suosikkikitaristiksi. Koska Schenker ei soittanut tällä levyllä, en koskaan tutustunut siihen. Vasta kolmekymmentä vuotta No Place To Run -levyn ilmestymisen jälkeen tutustuin bändin 80-luvun, ns. Chapman aikakauden tuotantoon.

Vuosi 1980 on yksi raskaan rokin hienoimmista vuosikerroista. Tuolloin julkaistiin iso kasa aivan mahtavia heavylevyjä. No Place To Run ei kestä vertailua Black Sabbathin Heaven And Hell tai AC/DC:n Back In Black megasuosikeihin. Mutta omalla tavallaan tämäkin levy ilmentää tuon ajan henkeä, jolloin pitkäänkin mukana oleet bändit julkaisivat uransa parhaita levyjä.

Useille UFO:n faneille Michael Schenkerin lähtö bändistä merkitsi kiinnostuksen siirtymistä UFO:sta MSG:iin. Paul Schapman ei ole silti huono kitaristi, mutta ei myöskään briljantti virtuoosi. Silti tällä Sir George Martinin tuottamalla levyllä huomio kiinnittyy liiankin paljon uuden kitaristin tekemiseen, jättäen suotta varjoon levyn hyvän materiaalin. Sinkkuraita Lettin' Go, oma suosikkini Mystery Train ja Gone In The Night kestävät hyvin vertailun bändin aiempiin levyihin. Tuotanto ei ole mitään häikäisevää Beatles-tasoa, ja uuden vuosikymmenen vaatimat, enimmäkseen syntikoilla toteutetut äänimaailman muutokset, kuten kaksiminuuttinen progeintro, pistävät bändin alkuperäisen kitaravetoisen musiikkiin mieltyneen kuulijan korvaan.

Vuoden 2009 remasteroidun levyn bonuksina on kolme livevetoa levyn biiseistä. Ne tulevat marraskuulta 1980 Marquee-klubilta ja tammikuulta 1981 Hammersmith Odeonilta. Bonuksia olisi mahtunut 53 minuutin mittaiselle levylle helposti useampikin, mutta esimerkiksi Young Blood -singlen editoitu versio säästettiin The Chrysalis Years 1980-1986 boxille. Bonuksista Lonely Heart ei löydy helmikuussa 1981 äänitetyltä Hammersmith keikalta, joka julkaistiin samana vuonna osana Official Bootleg Box Set 1975-1982 pakettia.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit