Never Say Die!
Ozzy Osbourne ilmoitti loppuvuodesta 1977 eroavansa Black Sabbathista. Tony Iommi kutsui tutun birminghamilaisen laulajan Dave Walkerin osallistumaan uuden albumin tekoon. Ymmärtääkseni hän ei äänittänyt alle kolmen kuukauden mittaisen Sabbath-uransa aikana studiomateriaalia (mutta esiintyi BBC-TV:ssä tammikuussa 1978). Ozzyn palattua bändiin, hän ja Geezer Butler kirjoittivat enimmäkseen Tony Iommin tekemiin biiseihin uudet sanat.

Vaikka levy ei kuulu omien Sabbath-suosikkieni joukkoon, olen kuunnellut sitä aika tasaisesti vuosikymmenestä toiseen. Levyn alku lupaa hyvää sillä nimibiisi on mielestäni vahva, kuten myös hiukan ikääntyneeltä kuulostavalla syntikkaintrolla alkava Johnny Blade. Valitettavasti samaa tasoa ei mennä maaliin saakka ja siksi albumi jää melko köykäiseksi. Varsinkin jos sitä vertaa bändin alkutuotantoon.

Never Say Die! oli ensimmäinen Black Sabbath -levy, jolla oli mukana tuleva tai entinen Deep Purplen soittaja. Nelimiehisen bändin soundia laajentaa kosketinvelho Don Airey. Valitettavasti hänkään ei saa tähän levyyn sellaista henkeä, josta bändi tunnetaan. Vaikka levyn taso nouseekin selvästi edeltäjänsä yläpuolelle, ei tämä levy kuulu muiden kuin bändin tosifanien hyllyyn. Huomioitavaa on että alkuperäisen bändin paluukeikoilla joulukuussa 1997 settiin ei kuulunut ainuttakaan Never Say Die -biisiä.

Amerikassa vuonna 2004 julkaistu Black Box on tarkoitettu hifistelijöille (kuten minä). Se sisältää kaikki Ozzyn aikakauden kahdeksan CD:tä remasteroituna alkuperäisistä masternauhoista, 80 sivuisen kirjan sekä DVD. Suosittelen tämän laatikon hankintaa kumminkin vain hardcore faneille. Samaa voi sanoa samoista kahdeksasta studiolevystä 2012 kasattua vinyyliboxia. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit