Thin Lizzy: Boys Are Back In Town: Live In Australia 1978 (DVD & CD)
Gary Moore soitti vanhan Skid Row -kaverinsa Phil Lynnot'in bändissä ensimmäisen kerran jo vuonna 1974. Tuolloin hän kesti bändin vauhdissa vain 4 kuukautta. Seuraavan kerran Moore vieraili Thin Lizzyssä syksyllä 1977 heidän Amerikan kiertueella. Elokuussa 1978 hän liittyi bändiin kolmannen kerran ja tämä keikka on kuvattu pian liittymisen jälkeen, ennen hienon Black Rose -albumin äänityksiä. Bändin vakituinen rumpali Brian Downey oli sivussa jonkinlaisen kiertueuupumisen takia ja hänen tilallaan soittaa Ian Gillan Bandistä kesällä 1978 vapautunut Mark Nauseef.

Alkujaan Australian TV:n kuvaama keikka on vuosikymmenien satossa julkaistu useaan kertaan videona. Näistä osa on enemmän tai vähemmän piraatteja. Noin 26.000 ihmisen edessä Sydneyn maineikkaan oopperatalon pihalla soitettu festarikeikka ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen sähköinen tai inspiroiva.

Näin tämän keikan vidokasetilta joskus 80-luvun puolessa välissä enkä siihen tuolloin ihastunut. Seuraavan kerran tutustuin keikkaan joskus 90-luvun lopulla kun ostin sen Live In Australia nimen saaneen CD:n. Pian kirpparille kiikutetun levyn tilalle hankin kymmenen vuotta myöhemmin DVD:n. Jostakin hetken oikusta tilasin keikan toistamiseen CD-hyllyyni. The Boys Are Back In Town oli tällä kertaa saanut lisänimen Live In Sydney, Australia 1978. Sen äänenlaatu ei vastaa levystä maksamaani 14 euroa ja jotenkin minulla on sellainen muistikuva että Live In Australian laatu olisi ollut sitä parempi.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit