Making Contact
Kun UFO palasi Mechanix-kiertueen ja pienen loman jälkeen äänitysstudiolle elokuussa 1982 bändin perustajäsen Pete Way ei enää saapunut paikalle. Hän oli jättänyt kertomatta muille bändin jäsenille perustaneensa uuden bändin Motörhead-kitaristi Fast Eddie Clarken kanssa. UFO:n historian kolmannentoista kokoonpanon tarina päättyi 26 kuukauden yhdessäolon jälkeen. Mutta bändi päätti silti jatkaa eteen päin ja kitaristi Paul Chapman hoitaa Making Contactilla myös basistin osuudet. Kokoonpano nro 14 ei luonnollisesti keikkaillut vaan basisti pantiin hakuun levyn äänitysten jälkeen.

En tutustunut tähän levyyn sen ilmestyttyä joten sen sisältö oli minulle täysi mysteeri istuessani huhtikuussa 2010 kuunteluhuoneen nahkatuoliin kuunnellakseni sen ensimmäisen kerran.

Levyn ilmestymisen aikoihin tammikuussa 1983 bändin 15. kokoonpano lähti kiertueelle Puolaan ja Kreikkaan. Uuden basisitin valinta oli yhä kesken ja he kutsuivat kiertuebasistikseen huippumiehen nimeltä Billy Sheehan, jonka Tales-bändi oli lämmitellyt 70-luvulla UFO:a. Sheehan toimi myös basistina kun Michael Schenker syksyllä 1979 demosi tulevan soolodebyyttinsä kappaleita. Sittemmin basisti on hankkinut mainetta Mr. Big-yhtyeessä ja esimerkiksi David Lee Rothin ja Steve Vain bändeissä. Kyseinen kiertue oli täysi katastrofi ja bändi päätti lopettaa toimintansa. Huhtikuun jäähyväiskiertueella bassoa soitti Paul Gray. Bändin 16. kokoonpanon ainoaksi julkaisuksi jäi Lontoon Hammersmithissa äänitetty live.

Saman kiertueelta julkaistiin vuonna 2009 kaksi bonusbiisiä sekä Mechanix että Making Contact levyjen remasteroiduissa painoksissa. Kolmas bonusbiisi Everybody Knows ilmestyi aikanaan When It's Time To Rock (pikkukuva) b-puolella. A-puolen editoitu versio laitettiin mukaan boxille The Chrysalis Years 1980-1986.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit