Misdemeanor
Misdemeanorin ilmestymisen aikoihin omistin bändin julkaisemista kolmestatoista levystä vain heidän toisen livelevyn Strangers In The Nightin. En ollut myöskään tiputtanut kyyneleitä bändin löydessä pillinsä pussiin vuonna 1983. Jo seuraavan vuoden lopussa Phil Mogg antoi lehtihaastatteluita että bändi kasataan uusiksi ja sen kosketinsoittaja tulee olemaan todellinen yllätysnimi. Kyseinen henkilö oli Michael Schenkerin sisko Barbara. Hän ei kuitenkaan koskaan liittynyt UFO:on vaan paikkaa tarjottiin bändin klassisen kokoonpanon Paul Raymondille.

UFO:n uuden tulemisen kanssa samoihin aikaihin tapahtunut Deep Purplen reunion-kiertueen ensimmäiset bootleg-levyt veivät huomion Misdemeanor-levyn ilmestymisestä loppuvuodesta 1985, enkä kuullut sitä tuolloin. EMI remasteroi ja uusintajulkaisi vuonna 2007 bändin lähes koko tuotannon. Lainasin kirjastosta uutuuttaan kiiltävät bändin vuosien 1980-1983 ns. Tonka-aikakauden CD:t ja päätin velvollisuudentunnosta kuunnella vihdoin myös tämän albumin. Siinä on bonuksina kuusi erilaista levyn US-painoksen miksausta sekä This Time singlen b-puoli The Chase. Sille olisi voinut laittaa myös maxisinglellä ollut This Timen reilu kahdeksanminuuttinen Luxury-versio.

Olen kuullut sanottavan että tällä levyllä UFO kuulostaa kakkosluokan Whitesnakelta. Vaikka levy oli ilmestyessään kaupallinen floppi, ei se silti ole täysin onneton. Voisin jopa kuvitella pitäväni siitä jos 80% sen kosketinsoittimista heivattaisin studion roskakoriin. Ja voihan levyn eduksi lukea se, että sitä seurannut mini-LP on vieläkin heikompi. Kriittisyydestäni huolimatta hankin 2014 kokoelmiini peräti kaksi Misdemeanoria, alkuperäisen englantilaisen ja 1986 Amerikassa eri kansilla ja miksauksella varustetun vinyylin. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit