Thin Lizzy: Life
Bändin jäähyväislevy on äänitetty vuosien 1981-83 aikana. Merkittävä osa tupla-LP:tä on äänitetty Lontoossa, Hammersmith Odeonilla. Tällä keikalla bändillä oli vierailijoina kolme sen vanhaa jäsentä; alkuperäinen kitaristi Eric Bell'in , hänen tilalleen tullut Gary Moore sekä reilu vuosi aiemmin bändistä lähtenyt Snowy Whiten.

Thin Lizzy viimeisen kokoonpanon kitaristiparina olivat bändissä tuolloin jo yhdeksän vuotta ollut Scott Gorham ja uutena kasvona edellisenä vuonna bändiin tullut John Sykes. Vierailevista kitareista Snovy White on mukana kolmella kappaleella, joista hänen säveltämänsä Renegade on minusta hänen kahden LP:n mittaisen Thin Lizzy -uran paras biisi. Jostakin syystä levytiedot jättivät virheellisesti hänen osuuden vain yhteen kappaleeseen. Julkaistujen kuvien perusteella kaikki illan viisi kitaristia olisivat jossakin vaiheessa olleet lavalla samaan aikaan. Kyseessä taisi olla kuvamanipulaatio sillä Snoovy ei soita muiden kitaristien kanssa Rockerilla. Tai sitten Phil Lynnot jättää hänet mainitsematta.

Gary Moore on lavalla Black Rosen ja hänen säveltämän Still In Love With You lisäksi loppurutistuksessa, Rocker. Mooren ura oli näihin aikiohin kovassa nousussa, mutta siitä huolimatta hän saapui kunnioittamaan kaverinsa juhlia. Hieno ele muusikolta, jolle olisi voinut hyvinkin nousta neste liian korkealle. Ehkä neljäntoistavuoden tahkoaminen ennen huippusuosiota oli antanut realiteetteja kestää saavutettu menestys.

Tämän levyn myötä haudattiin hieno bändi. Valitettavasti vain reilun kahden vuoden kuluttua haudattiin myös bändin johtohahmo, basistilaulaja Phil Lynott.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit