BBC In Concert (4th February 1980)
Tämä keikka oli vuonna 2010 elämäni ensimmäinen musiikkitiedosto-ostokseni. Tai ei aivan ensimmäinen, mutta ensimmäinen kokonaisen "albumi". Pidän edelleen maksamaani 9,99 euron hintaa lähes ryöväyksenä, mutta kiinnostukseni keikkaa kohtaan avasi lopulta lompakkoni. Voi kun olisin osannut ennakoida, että 2012 keikka julkaistaan osana The Chrysalis Years 2 -boxia sillä viiden levyn paketti maksaa alle kaksikymppiä ja mukana tulee tämän keikan lisäksi viisi 1980-1985 julkaistua studiolevyä bonuksineen. Vain vuosi edellisestä boxista EMI toi markkinoille 5CD/DVD laatikon At The BBC, jolla tämä keikka on toistamiseen. Moista päällekkäisyyttä tosin kompensoidaan edullisella hinnalla. 

Bändin legendaarisen ns. Michael Schenkerin aikakauden kokoonpanon hajottua vuonna 1979 syntynyttä bändiä kutsutaan yleisesti fanien keskuudessa Paul Chapmanin aikakaudeksi. Tuon aikakauden ensimmäisen studiolevyn No Place To Run promootiokeikaksi bändin setti herättää ihmetystä sillä se sisältää yllättäen vain neljä uutta biisiä bändin tukeutuessa vielä selvästi Schenkerin aikakauden materiaaliin. Olisin toivonut suurempaa rotaatiota bändin settiin. Nyt keikka ikään kuin huutaa bändin epäluottamusta uutta kitaristiaan kohtaan. 

Tämä kiertue jäi kakkoskitaristi/kosketinsoittaja Paul Raymondin viimeiseksi bändissä (ennen 1994 comebackia) sillä kesällä 1980 hän teki yhä omasta mielestään järkevän urasiirron siirtyessään Michael Schenker Group'iin. Ykkösmotiivina oli kuulemma halu päästä soittamaan Cozy Powell'in kanssa.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit