Rock And Roll Machine
Triumph ottaa kakkoslevyllään selvän askeleen kohti aikakauden hardrockin valtavirtaa. Ensimmäisen levyn progevivahteet ovat saanneet väistyä ja tilalle on tullut suoraviivaisuutta ja tulevia menestyslevyjä ennakoivaa poppimaisuutta. Kuten heidän esikoislevy, Rock & Roll Machine julkaistiin sekin alkujaan vain Kanadassa. Samanniminen kansainvälinen julkaisu kasattin niin että molemmilta levyiltä otettiin siihen neljä biisiä. 

Löysin divarista kesällä 2010 Suomessa verrattain harvinaisesta levystä alkuperäisen kanadalaisen painoksen. Aiemmin olin joutunut tyytymään levyltä niihin maistiaisiin, jotka löytyvät 2005 julkaistulta mainiolta bändin jenkkikokoelmalta Livin' For The Weekend. Tutustuttuani levyyn tarkemmin huomasin levy-yhtiön valinneen kokoelman kappaleet onnistuneesti. Levyn avausraita Takes Time, kaksiosinen New York City Streets ja hittisinkuksi Kanadassa noussut Joe Walsh -cover Rocky Mountain Way ovat kaikki hienoja biisejä. Näiden rinnalle, tai jopa yläpuolelle kohoaa kumminkin levyn päättävä nimiraita Rock & Roll Machine, jota ei löydy mainitulta tuplakokoelmalta, mutta eurooppalaiselta Greatest Hits Remix-kokoelmalta kylläkin. 

Levykeräilijäille on maailman sivu tarjoiltu milloin mitäkin erikoisuutta. Tämän levyn limited edition on hopeinen kiekko, jonka näkemiseen levykanteen on tehty iso reikä. Levyuran ja etiketin välissä olevalle matrixille on tavallisten katalooginumeroisden lisäksi taiteiltu soittajien nimmarit! Käsittämättömästi alle 10 dollarin keskihintaisen (Discogs, 2016) levyn ainoa huono puoli on se, että se soi selvästi mustaa peruslevyä huonommin.

Triumph-levyt remasteroitiin 2004 Amerikan CD-julkaisua varten. Italialaisen Frontier Records julkaisi ne kuusi vuotta myöhemmin Euroopassa. Vaikka levyille ei ole lisätty mitään bonusmateriaalia pidän niitä niin hyvinä, että vinyylilevyjen omistajana mietin pitäisikö kiekot saada hyllyyn myös CD-muodossa.  

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit