Allied Forces
Hankin kanadalaisbändin viidennen studiolevyn Allied Forces'in melko pian sen ilmestymisen jälkeen. Bändin edellinen Progressions Of Power -levy oli saanut minut puolelleen ja niin sai myös syksyllä 1981 julkaistu Allied Forces. Muutama vuosi myöhemmin digihuuma vei minut mennessään ja tyhmyyttäni myin tämänkin vinyylikiekon pois.

Yli kahdenkymmenen vuoden tauon jälkeen kuulin Allied Forces'in lainattuani kirjastosta levystä 2004 remasteroidun CD:n. Sen kuuntelu palautti mieleeni kuinka hyvästä bändistä ja levystä tässä on kyse. Oli huikea tunne huomata, että levy kuulosti yhtä hyvältä, ellei jopa paremmalta kuin 25 vuotta aiemmin. Bändillä on mahtava kyky tehdä tarttuvia pop-kappaleita, joissa on mukana katu-uskottavaa hard rockia. Avausraita Fool For Your Love, sitä seuraava Magic Power ja nimikappale muodostavat levyn ykköspuolen vahvan trion, mutta myös kääntöpuolelta löytyy hienoja biisejä, joista levyn päätösraita Say Goodbye on yksi omista suosikeistani. Aiemmilla levyillä selvemmin esillä olleet progevaikutteet loistavat nyt lähes kokonaan poissaolollaan, ehkä Ordinary Mania lukuunottamatta. 

Löysin divarista amerikkalaisen vuonna 1984 remasteroidun Allied Forces hifi-LP:n ja vaikka 12 euron hinta tuntui ryöväykseltä, ostin sen silti. Hyvä niin sillä aika ajoin laitan levyn pyörimään ja nautin siitä niin paljon, että haluan ehdottomasti suositella sitä lukijalle.

Triumph-levyt remasteroitiin 2004 Amerikan julkaisua varten. Italialaisen Frontier Records julkaisi ne kuusi vuotta myöhemmin Euroopassa. Samalla markkinille tuotiin uusi kokoelmalevy Greatest Hits Remixed. Kuten nimi kertoo sille uusintamiksattiin 14 bändin tunnetuinta biisiä. Näiden joukossa on tältä levyltä kappale Magic Power, toinen rumpali Gil Mooren levyllä laulamista biiseitä, nimiraita Allied Forces sekä albumin kakkospuolen avaava Fight The Good Fight. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit