Stages
Ostin tämän vuosina 1981-85 äänitetyn tupla-LP:n heti tuoreeltaan. Sen kuuntelu jäi minulta kuitenkin todella vähiin ja lopulta myin senpois. Melko tarkalleen 25 vuotta myöhemmin ostin sen itselleni uudestaan saksalaisesta divarista 12 euron hintaan.

En ole koskaan diggaillut livelevyjä, jotka on kasattu useista eri keikoista. Tämän levyn nimi (Lavat) kertoo heti että se on kasattu useasta keikasta. Itse asiassa levyn kappaleet tulevat kolmelta eri kiertueelta joten se ei edes pyri dokumentoimaan bändin todellista keikkasettiä. Ymmärän ratkaisun mahdolistavan levyn kasaamisen isommasta joukosta biisejä, mutta tällaisen levyn kuunteleminen on itselleni todella tuskaista. Varsinkin kun lähes kaikkien biisien välit on editoitu. Tämän lisäksi levy kuulostaa jotenkin tunkkaiselta. Tosin en ole kuullut sen remasteroitua CD:tä. Itse toivon että tämä albumi julkaistaisiin uudestaan niin, että kultakin kiertueelta valittaisiin vähintään yksi kokonainen keikka ja nämä kolme keikkaa yhdessä boxissa muodostaisivat uuden Stages'in. 

Uudelta Thunder Seven -levyltä livelle tuli kolme biisiä, kuten myös sitä edeltäneiltä Never Surrender ja Allied Forces albumeilta. Just A Game -levyn Lay It On The Line ja Moving On sekä kitarasooloineen liven pisin kappale, kakkoslevyn nimiraita Rock And Roll Machinen edustavat kolmestaan bändin alkuajan tuotantoa.

Levyn kummallisuus on sen nelospuolen lopusta löytyvät kaksi uutta studiokappaletta. Ihmettelen tätä ratkaisua sillä niiden tilalle olisi varmasti löytynyt lisää keikkamateriaalia. Kun tuplalevy aikanaan puristettiin yhdelle CD-levylle, siltä tippui pois rumpusoolo ja yksi sen parhaista kappaleista Allied Forces. Myöhemmin tehdylle remasteroidulle levylle mukaan saatiin myös rumpusoolo, mutta ei Allied Forces'ia. Ihmettelen kovasti miksi livelevyn studioraitoja ei heitetty vaikka seuraavan studiolevyn bonuksiksi. Tällöin kaikki livevedot olisi vihdoinkin saatu vihdoin mukaan CD:lle.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit