Stoney And Meatloaf
Motown Recordsin alamerkki Rare Earth julkaisi 1971 Meatloafin ensimmäisen äänitteen. Soul-levy Stoney And Meatloaf sisältää molemmilta laulajilta sooloesiintymisiä, mutta suurin huomio kiinnittyy heidän duettoihin. Näistä What You See Is What You Get julkaistiin aikanaan myös singlenä. Toisen levyltä irrotetun singlen It Takes All Kinds Of Peoplen kääntöpuoli The Way You Do Things You Do ei ollut mukana niiden kymmenen biisin joukossa, jotka muodostivat alkuperäisen julkaisun. Ellei Meatloaf olisi breikannut 1977 alkuperäinen Stoney & Meatloaf LP olisi taatusti dollarin alelaatikon tavaraa. Mutta ei huonoa sellaista sillä kyllä tämä levy on ihan kuunneltavaa musiikkia.

Meatloafin läpimurron jälkeen levy uusintajulkaistiin 1978 laulajan nimen koristaessa sen kantta reunasta reunaan. Tämä Amerikassa ja Kanadassa julkaistu yhdeksän biisin ns. lautaskansilevy ei ole kuitenkaan sisältönsä osalta identtinen alkuperäisjulkaisun kanssa vaan siltä puuttuu peräti neljä sen biisiä. Niiden tilalla ovat Stone Heart, Who Is The Leader Of The People ja Everything Under The Sun. Lisäksi lautaskannen avauaraita Jimmy Bell on puolitoista minuuttia alkuperäistä pidempi. Valitettavasti näitä kaikkia julkaistua 14 kappaletta ei ole koskaan niputettu yhteen pakettiin. 

Eurooppalainen uusintajulkaisu sisältää samat kolme uutta biisiä kuin amerikkalainen sekä pidemmän Jimmy Bellin, mutta siltä uupuu vain kaksi alkuperäislevyn raitaa. Saksalaisten ja englantilaisten kansi on muuten identtinen alkuperäiselle paitsi tekijätietojen osalta sillä kuvan ylhäällä tekijänä komeilee pelkkä Meatloaf. Levyhyllyssäni olevan hollantilaisen painoksen kansi perustuu alkuperäiskannen kuvaan, mutta siinä Meatloafin nimi on kirjoitettu isolla ja kirjasintyyli on sama kuin Bat Out Of Hellillä.

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit