Dead Ringer
Meat Loafin esikoinen Bat Out Of Hell ei meinannut aluksi löytää jakelijalle, mutta kun sen maine kiiri hissun kissun, jakelija sai jaella sitä miljoonia kappaleita. Paine saada uusi levy kauppoihin oli ilmeinen. Edellisen levyn "luoja", Jim Steinman kirjoitti kaverinsa kakkoslevylle materiaalia, jota ei saatu kuitenkaan äänitettyä 1979 Meat Loafin menetettyä äänensä. Näistä biiseistä Steinman julkaisi oman soololevyn Bad For Good. Meat Loaf on sittemmin äänittänyt osan sen materiaalista. Viisi kuukautta Steinmanin levyn jälkeen ilmestyi vihdoinkin seuraaja Bat Out Of Hellille. 

Dead Ringerin suurin ongelma on, että sitä on niin helppo verrata edeltäjäänsä. Eikä se pärjää oikein millään mittarilla sen kanssa. Jos (mikä on täysin mahdotonta) onnistuu karkottamaan mielestään tämän vertailun, ja kuuntelee Dead Ringeriä ihan vain sen itsensä vuoksi, albumi osoittautuu kelvolliseksi. Itse asiassa paljon paremmaksi kuin valtaosa kookkaan laulajan sittemmästä tuotannosta. Oma suosikkini More Than You Deserven Steinman oli säveltänyt 1973 samannimiseen musikaaliin.

Ostin keväällä 2014 arvioni mukaan 33 vuotta vanhan Dead Ringer vinyylin. Se oli lähes uutta vastaavassa kunnossa! Ymmärrän sen ostaneen ihmisen käytöksen, myös itse olisin laittanut levylautaselle mielummin Bat Out Of Hellin. 

Petri Myllylä


Takaisin edelliselle sivulle


Kommentit